Birinci nesli 1995 yılında yollara çıkan CR-V’nin beşinci nesliyle İstanbul’da buluştuk. Yeni marka yüzüne bürünen beşinci nesil Honda CR-V modeli, selefine göre daha keskin çizgilerle şekillenip, daha kaslı ve sportif bir tasarıma bürünmüş.

Nesil Farkı: Beşinci Nesil Honda CR-V

Yeni farlar daha modern görünüyor. Tampon köşelerine LED gündüz farları yerleştirilmiş. Elektronik kontrollü, Active Shutter ızgara sistemi CR-V’de ilk kez karşımıza çıkıyor. Aerodinamik avantaj sağlayan sistem yakıt tüketimini düşürmek hedefine hizmet ediyor.

Daha geniş tekerlek yuvaları kullanılan CR-V’nin dingil mesafesi 33 mm arttırılırken zeminden yüksekliği de 35 mm arttırılmış. Bu da güçlü SUV profili oluşmasını sağlamış. CR-V’nin AWD (4×4) seçeneği zeminden 201 mm yüksekliğe sahip. Yeni AWD çekiş sistemi ve yükseklik sayesinde arazi kabiliyeti de geliştirilmiş.

CR-V’de selefinden daha modern ve geniş bir alan bizi karşılıyor. CR-V’de ilk kez 7 koltuk seçeneği sunuluyor. İç mekanda malzeme ve işçilik kalitesi başarılı seviyede. Yeni 7 inçlik TFT-LCD dijital gösterge grubundan, hız ve devir saati, navigasyon, sms, e-posta, AWD çekiş durumu ve yol bilgisayarı takip edilebiliyor.

Yola çıktığımızda direksiyon sisteminin daha tok hissettirdiğini görüyoruz. İletişimi daha iyi olan sisteminin geri bildirimleri de iyi seviyede. Genel olarak daha konforlu bir sürüş tecrübesi yaşattığını söyleyebiliriz. Süspansiyon sistemi, yüksek karoserli otomobilin karoser salınımlarını kontrol altında tutmayı başaran ayarlara sahip.Dönüşlerde ve ağırlık transferlerinde tedirginlik yaşatmıyor.

Motor seçeneği olarak 1,5 litre turbo benzinli ve hibrit bulunacağı açıklanmıştı. Şimdilik sadece benzinli motorla üretilen CR-V, Türkiye’de 193 HP’lik 1,5 litre turbo benzinli motor, CVT şanzıman motor ve AWD çekiş sistemiyle satılıyor. Yeni Civic’te de bulunan motor canlı bir karakter sağlıyor. Ani hızlanmalarda CVT şanzıman motor devrini bir süre yüksek seviyede tutsa da motorun sessiz çalışma karakteri konforu korumayı başarıyor. Şanzımanda motor freni fonksiyonu da olması sürüş güvenliğini ve kalitesini arttıran bir detay.

Dizel motorlarla alışılan yakıt ekonomisini hibrit ile alternatif olarak sunana kadar CR-V’nin rakipleri karşısındaki tek eksiği bu gibi görünüyor. CR-V’nin fiyatları 265 bin TL’den başlıyor ve donanım paketlerine göre 307 bin TL’ye kadar çıkıyor.

Beşinci Nesil Honda CR-V Genel Değerlendirme

Dizel motoru olmayan, bunun yerine hibrit versiyonu geliştirilen CR-V, Türkiye’de ilk etapta 1,5 litre turbo benzinli motor, dört tekerlekten çekiş ve otomatik şanzımanla alınabiliyor. Bu kombinasyonun performans açısından tatminkar olması haricinde CR-V’nin ergonomi, genişlik, donanım, malzeme kalitesi konularında güçlü olduğunu da söyleyebiliriz.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version