Opel Combo ülkemizde yerli hafif ticari modellerinin üretilmediği ve popüler olmadığı 90’lı yılların ortasından beri Türkiye yollarında. Combo’nun dördüncü nesli ülkemizde üretilmesine rağmen 2012-13 yıllarındaki çok az adet dışında ülkemizde satışı yapılmadı.

Opel Combo Hala Alman!

Alman Opel, Fransız PSA Grubu’na dahil olmasıyla başlayan ortak üretim süreciyle birlikte yeniden Türkiye yollarına çıkan Opel Combo ile sürüş organizasyonu için İzmir-Urla yolculuğu gerçekleştirdik. Opel’in Alman olduğundan neden bahsettik? Çünkü sürüş organizasyonu sonrasındaki basın toplantısında Opel’in PSA çatısı altında yer almasına rağmen hala bir Alman markası olduğunun altı özellikle çizildi.

Hafif ticari sınıfındaki Opel Combo ilk bakışta görüntüsü ve tasarımı ile bir ticari araçtan farklı olarak yerden yüksekliği, büyük boyutları ve yüksek motor kaputu ile günümüz crossover havasını yansıtıyor. Combo’nun ön tasarımı Opel’in tasarım dilini yansıtan gündüz LED farları ve Opel logosunu kucaklayan krom kanatlar ön ızgarayla birlikte çarpıcı bir çizgi oluşturuyor.

Yeni Combo’nun kullanıcılarına sunduğu en önemli kullanım kolaylıklarından biri de bagaj kapağını açmadan yük alanına erişimine imkan veren açılabilir camlı bagaj kapağı.

İç mekan tasarımında ise sürücü ergonomisi iyi dengelenmiş ön koltuklar rahat ve konforlu bir yolculuk sunuyor. Sürücünün tüm kontrol kumandalarına oturma pozisyonunu değiştirmeden kolayca erişebileceği toplu bir yerleşim mevcut. İç mekan malzeme kalitesiyle plastik bölümlerin birleşimi oldukça iyi. Opsiyonel olarak sunulan panoramik cam tavan ise iç mekana daha aydınlık bir hava katarken, sunduğu çok sayıda saklama gözü ve LED aydınlatması ile de ekstra kullanım kolaylığı sağlıyor.

Combo’nun arka koltukları öndeki koltuklar kadar konfor sunmuyor. Koltuk minderi kısa ve oldukça dik bir oturma pozisyonuna sahip. Ancak üçlü koltuk sırası koltuk genişliklerinin iyi olması üç ayrı çocuk koltuğunun bağlanabilmesi geniş ailelerin seyahat etmesi için gerekli alanı ve seyahat konforunu sunuyor.

Ayrıca yolcu kabininde 28 adet, toplam 186 litreye varan saklama alanı bulunan yeni Opel Combo’nun bagaj hacmi ise 950 litre. Aracın iki tarafında bulunan sürgülü kapılar ise yolcu kabinine giriş ve çıkışı kolaylaştırıyor.

Combo’da daha çok yükleme alanına ihtiyaç duyduğunda ise arka koltukların yanı sıra, ön yolcu koltuğu da katlanarak ticari amaçlı her türlü kullanıma uygun uzun bir yükleme alanı sağlıyor.

Combo’nun boyutlarına gelince 403 mm uzunluğa, 1848 mm genişliğe ve 1841 mm yüksekliğe sahip. Combo 102 HP’lik dizel versiyonda 1521 kg ağırlığa sahipken, 130 HP’lik dizel versiyonda ise bu değer 1536 kg. Her iki versiyonda da 50 litre yakıt ve ayrıca 17 litrelik bir AdBlue deposu bulunuyor.

Combo’nun dört silindirli 1,5 lt’lik dizel motoru Euro 6.2 emisyon normunu karşılıyor. Motorlardan 102 HP’lik olanı 5 ileri vitesli manuel şanzımanla maksimum gücü 3500 devirde sağlıyor. 250 Nm maksimum tork değerini ise 1750 devirde sunuyor. Bu versiyonun 0-100 km/s hızlanması 12,7 saniye, maksimum hızı ise 172 km/s. Ortalama yakıt tüketimi 4,3 lt/100 km, CO2 emisyon değeri ise 113 g/km.

8 ileri vitesli tam otomatik şanzımanlı 130 HP’lik motor ise maksimum gücünü 3750 devirde sağlıyor. 300 Nm maksimum tork değerini ise 1750 devirde sunuyor. Bu versiyonun 0-100 km/s hızlanması 11,4 saniyeyken hızı ise 184 km/s. Ortalama tüketim değeriyse 4,3 lt/ 100 km. Otomatik şanzıman seçeneğinde bir Opel modelinde ilk defa klasik vites topuzu yerine dairesel vites kumandası sunuluyor.

Opel Combo Direksiyonunda Hissedilenler

Combo’nun sürüşünde direksiyonunda hissettiklerimize gelelim. Kullandığımız otomatik versiyonda motor hem sessiz hem de ekonomik yakıt tüketimiyle öne çıkıyor. Combo’nun 8 ileri vitesli otomatik şanzımanı akıcı ve pürüzsüz vites geçişlerine sahip ve 1.5 turbo dizel motorla uyumlu çalışıyor. 1,5 lt’lik ünite çekiş gücü eksikliği yaşatmak bir yana, tok yapısıyla keyif veriyor.

Süspansiyon sistemi Alman otomobil algısını güçlendirecek şekilde sertçe ayarlanmış ve yol tutuş konusunda binek otomobillere benzer bir karakter sunuyor. Bununla birlikte süspansiyon konforu konusunda rahatsız edici bir durum yok.

Opel Combo Yeni Nesil Fiyatı

Enjoy isimli baz versiyon sadece 102 HP gücündeki manuel şanzımanlı Combo’da satın alınabilirken, bu modelin başlangıç fiyatı 122.400 TL olarak belirlenmiş. En uygun fiyatlı otomatik şanzımanlı Combo orta donanım paketi olan Excellence ile birlikte gelirken bu versiyonun başlangıç fiyatı 139.400 TL. Modelin en üst versiyonu olan 1.5 lt 130 HP AT-8 Ultimate’in başlangıç fiyatıysa 144.400 TL.

Sonuç

Combo, hafif ticari bir araç olmasına rağmen dış tasarım öğeleri ile ortaya çıkan crossover tarzı görüntüsü, 1,5 lt’lik verimli dizel motoru, otomatik şanzıman avantajı ve sürüş konforunun yanında geniş iç hacme ihtiyaç duyan tüketiciler için binek otomobillere alternatif, cazip bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version