Güncel BMW 1 Serisi, arkadan itişli güç aktarımıyla kompakt sınıfta istisnai bir model. Ancak bu tercih kabinde birtakım olumsuzlukları da beraberinde getiriyor.

Arka koltuklardaki yaşam alanında Opel ve Volkswagen gibi iki cömert yaşam alanı sunan önden çekişli modele göre belirgin bir darlık hissi var. Sadece Mercedes ve Renault arkada daha az yaşam alanına sahip.

Bavyeralı kompakt hatchback önde de mutlak bir genişlik yerine nispeten daha kısıtlı bir yaşam alanına sahip. Orta konsoldaki iDrive kumandasıyla kontrol edilen merkezi kokpit kullanımı ve kapsamlı çevrim içi hizmetler bugün de sınıfının en iyisi tanımını hak ediyor.

BMW 118i’nin Sürüş Özellikleri

Uzun fren mesafesi ve yüksek fiyat puan kaybettiriyor: Sıra sürüşe geldiğinde BMW 118i, opsiyon listesindeki adaptif süspansiyon sisteminin de etkisiyle yolcularını şımartırken, güç ve tork etkisinden soyutlanmış “temiz” direksiyon sistemi de yönlendirmeyi adeta bir keyif haline getiriyor.

Çeviklik hissi de birinci sınıf. Bununla birlikte 118i, yol tutuş parkurunda sadece altıncı en iyi zamana imza attı. Ancak bu durumda otomobilde kullanılan ve Ford Focus’taki Continental lastikler kadar dinamizm odaklı olmayan, dar tabanlı Bridgestone lastikler büyük pay sahibi. Ayrıca BMW’nin 1424 kg boş ağırlıkla karşılaştırmada Mercedes’ten sonraki en ağır model olduğunu da hatırlatalım.

BMW 118i

Yüksek ağırlık ve dar tabanlı lastiklerin bir araya gelmesinin dezavantajı fren testinde de görülüyor: 37,3 metrelik 100-0 km/s fren mesafesi (soğuk) bu sınıf için artık çok fazla.

Oldukça mükemmel bir çalışma yapısına sahip olan 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla iş birliği yapan 3 silindirli motor sadece 136 HP gücünde olmasına rağmen BMW 118i’yi canlı bir biçimde hareket ettiren gayet pozitif bir etki bırakıyor.

BMW 118i Satış Fiyatı

Yakıt tüketimindeyse 7,5 lt/100 km ile karşılaştırmadaki bir diğer 3 silindirli motor olan Peugeot 308’in 1,2 lt’lik ünitesine göre 0,7 lt/100 km fazla benzine ihtiyaç duyuyor.

BMW 118i’nin 110.400 TL’lik başlangıç fiyatı premium rakipleri karşısında oldukça makul ancak sınıf ortalamasının biraz üstünde kalıyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version