ABD’nin Michigan eyaletine bağlı Detroit, zamanında şehir genelinde kurulu olan dev otomobil fabrikalarıyla ünlüydü. Ülke genelinde sektörün kalbi Detroit’te atıyordu ancak 2013’te iflasını açıklayan şehir, şimdilerde o ışıltılı günlerini mumla arar hale geldi. Neyse ki her yıl düzenli olarak tertip edilen otomobil fuarı önümüzdeki sene de gerçekleştirilecek. Ancak lüks Alman otomobil üreticisi BMW, 2019 Detroit Otomobil Fuarı‘na katılmayacağını resmen açıkladı.

Automotive News sitesinde yer alan haberde BMW Grubu’nun Detroit‘te düzenlenmesi planlanan Kuzey Amerikan Uluslararası Otomobil Fuarı‘ndan çekilme kararı aldığı belirtildi. Şirketin yaptığı resmî açıklamada “BMW Grubu olarak ticari fuarlarda ve diğer etkinliklerde ne kadar verim elde ettiğmizi düzenli olarak analiz ediyoruz. Aynı zamanda alternatif platform ve formatlar üzerine çalışmalarımızı da sürdürüyoruz. Hedefimiz ürünlerimizi, teknolojimizi ve buluşlarımızı sergilemek için en ideal mecrayı bulmak” denildi.

Mercedes-Benz de katılmayacağını açıklamıştı

BMW’nin fuara katılmayacağını açıklaması, Mercedes Benz’in de benzer bir kararı almasından 1 ay kadar sonra gerçekleşti. Hatırlanacağı üzere Daimler CEO’su Dieter Zetsche de bunun zor bir karar olduğunu, ancak şirket stratejisi gereği fuara katılımdan vazgeçmeleri gerektiğini açıklamıştı.

İki alman devinin fuardan çekilme kararı, Detroit Otomobil Fuarı yöneticilerine zor günler yaşatabilir. Özellikle günümüzde otomobil şirketlerinin CES gibi tüketici elektroniği fuarlarına ilgi gösterdiği biliniyor. Malum, Hyundai Nexo da bundan iki hafta kadar önce Las Vegas‘ta düzenlenen CES 2018 fuarında görücüye çıkmıştı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version