Bmw’nin her yıl yeni özellikli bir otomobil çıkarma serisi, bu yıl da BMW 2er modeliyle hız kesmeden devam etti. Ezberleri bozan araçları tanıtmasıyla gündeme gelen Bmw, geçtiğimiz aylarda 2er serisine bir yeni üye daha ekledi. Cabrio tarzında üretilen bu araç için, ön siparişlerde rekor orana ulaşıldı.

BMW 2er Convertible Ezberleri Bozuyor

Yeni Bmw 2er Convertible 2 kapılı bir şekilde bizlere selam duruyor. Araçta M240i (340 Hp) xDrive Steptronic üstün özellikli motor tercih edilmiş. 340 beygir gücündeki motoru, kısa sürede hızlanmak için adeta yeniden tasarlanmış. Aracın 0 kilometreden 100 kilometreye ulaşım süresi, 4.6 saniyede tamamlanıyor. Görüldüğü gibi tam anlamıyla performans aracı. Üstelik saatte 250 kilometreye kadar ulaşan bir performansı da içerisinde barındırıyor. Aracın 52 litre yakıt haznesi var ve bu haznede uzun yol için gayet tatmin edici diyebiliriz. 335 litre bagaj hacmi ile, uzun yol rahatlıkla yapabilirsiniz. 500 nM tork üretebilen motoru sayesinde, istediğiniz hıza çok kısa bir zaman içerisinde ulaşabileceksiniz. Araçta turbin olarak Twin-power turbo tercih edilmiş. 6 silindir ile eş zamanlı olarak çalıştığında, tozu dumana katan bir araç gözler önüne seriliyor. 

8 ileri Steptronic Sport vitesi ile, performans isteyen sürücüleri adeta harekete geçiren bir model üretilmiş. Çift salıncaklı ön süspansiyonu, çok noktalı bağımsız arka süspansiyonları, rahatınızı bozmadan sürüş keyfi verecektir. Hava soğutmalı ön ve arka diskleri de, güvenli bir araç olduğunu bizlere bir kez daha kanıtlıyor. Aracın yakıt tüketimine gelecek olursak eğer, şehir içinde kullanırsanız 100 kilometrede yaklaşık olarak 10.4 litre, şehir dışında kullanırsanız eğer, 6.3 Litre yakıt tüketimi olacaktır. Bu sonuca göre ortalama yakıt tüketimi, 7.8 Litre oluyor. 1.7 tonluk bir ağırlığı olduğu için, savrulma tehlikesi de yoktur.

GÖZ ALICI TASARIM

Ön panele bakacak olursak, klasik turuncu deri koltukları görebiliriz. Sürücünün konforlu bir sürüş yaşayabilmesi için, tüm olanaklar kullanılmış. Klasik Bmw ön paneli, bu araçta da kaliteli olarak eklenmiş. Ayrıca olarak sürücü koltuğu, direksiyona olan açısına göre daha iyi bir konumda bulunuyor. Klasik vites topuzu ve Bmw direksiyonu, araç içerisinde oldukça kaliteli duruyor.

Aracın ülkemizdeki fiyatı şuanda aracın doluluk oranına göre değişmektedir. Fakat bu ar acı almak istiyorsanız eğer, 400 bin TL’yi gözden çıkarmalısınız.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version