İlk 5 Serisi Sedan testimiz, 2,0 litre turbo dizel ile bu sayfalarda karşınıza çıktı. Yeni karoserdeki dizel motorun ekonomisi ve sportif istekleri destekleyen performansına övgülerimizi iletmiştik. Ama 5 Serisi Sedan’ın daha sportif bir motor ile sürücüye çok keyif veren bir otomobil olduğunu göstermesi için benzinli motoru da sabırsızlıkla bekliyorduk. Merakımızı gidermek üzere, şimdi karşımızda BMW 530i Sedan M Sport var.

Her ne kadar model ismi 530i olsa da önde uzunlamasına yerleştirilen benzinli motor 2,0 litrelik silindir hacmine sahip. Turbo desteğiyle 252 HP güç üreten motor 1450 d/d’de 350 NM’lik maksimum torka ulaşıyor.

Bu torku 4800 d/d’ye kadar koruyor oluşu da hızlanmanın alt devirlerden itibaren soluksuz tırmanmasını sağlıyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzımanın da hızlı çalışma karakteri, sarsıntısız ve yerinde vites geçişleriyle 530i Sedan akıcı ve etkileyici bir hızlanma sunuyor.

BMW 530i Sedan M Sport Cüssesine Göre Çok Başarılı!

Her ne kadar vites kolu ya da direksiyon arkasındaki kulakçıklarla manuel olarak yönetilebiliyor olsa da tercihleri rahatlıkla şanzımana bırakabilirsiniz. 6,8 saniyelik 0-100 km/s test verisi bu cüsse için oldukça başarılı.

İlk çalışma anında ve sakin kullanımlarda sessiz yapıda olan benzinli motor konfor beklentilerini dizel motora göre çok daha fazla karşılıyor. Ani hızlanmalarda, çok yüksek seviyede olmasa da sportif tınıların duyulduğunu söyleyebiliriz.

Arkadan itişli olan otomobilde normal şartlarda, ani güç patlamaları yaşanması sayesinde arkadan kayma eğilimi de yaşanmıyor. Virajlarda oldukça stabil ve güven verici şekilde yol alıyor. Direksiyon sistemi sürücü isteklerine çok itaatkar. Yeteri kadar hassas ve geri bildirimleri oldukça başarılı.

https://www.youtube.com/watch?v=GObl6EiSFUk

Yakıt tüketimine baktığımızda ise 6,8 lt/100 km’lik ortalama test verisiyle karşılaşıyoruz. Ekonomik olan bu değer, yoğun trafik ya da düzensiz hızlanma tarzında 8,5 lt/100 km seviyesine ulaşabiliyor. Bu rakam bile makul olarak değerlendirilebilir.

2,0 litrelik turbo benzinli motor, BMW 5 Serisi Sedan’ın “tatminkar” bir otomobil olmasından ziyade, keyif veren bir otomobil olmasını sağlıyor. M Sport donanımıyla gelen M logolu fren sisteminin de etkisiyle 530i, 520d’den 3 metre daha kısa mesafede durmayı başardı. 35 metrelik fren test sonucu çok başarılı.

Motorun sessiz çalışmasının yanı sıra otomobilin başarılı yalıtımı sayesinde yol ve rüzgar sesi de kabin içerisine yansımıyor. Kabin içerisindeki malzeme ve işçilik kalitesi premium sınıf müşterilerini memnun edecek seviyede.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version