BMW‘nin maksi scooter neslinin ikinci serisi C 650 Sport, var olan iki versiyondan bir tanesi. Diğeri C 650 GT olarak geçiyor ve altyapı aynı olsa da yapısal farklarıyla daha geniş ve biraz daha “touring” özellikleri taşıyor. Sport ise adı üzerinde daha dinamik bir görüntü ve detaylara sahip.

C 650 Sport gerçekten albenisi son derece yüksek bir scooter. Tasarım özellikleri onu sınıfında farklı bir yere taşıdığı gibi; aslında spor bir motosiklet görüntüsüne de büründürüyor dersek abartmış olmayız.

Premium Scooter: BMW C 650 Sport

Burnundan kuyruğuna dengeli bir estetik içinde sportif duruşu çok iyi öne çıkarıyor. Özellikle karşıdan baktığınızda scooter yerine büyük bir motosikletin geldiğini zannedebilirsiniz.

Scooter, 647 cc hacminde, gayet büyük bir çift silindirli bloğa sahip. Bir scooter için oldukça yüksek bir hacim. Elbette muadili modeller var ama 60 HP güç üretiyor olması onu aynı zamanda başka bir boyuta taşıyor. Bu gücü 7.750 devirde veriyor. Anlayacağınız üzere üst devirlerde oldukça canlı ve güçlü.

Enteresan bir veri; 7000 devirde ise gücü 40 HP. Yani son 750 devirde yüzde elli güç artışı söz konusu. 6.000 devirde ise 63 Nm tork kendini gösteriyor. C650 Sport bu verilerin doğrultusunda gerçekten canlı ve hızlanması etkileyici bir makina. Ancak alt devirlerde biraz oyalandığını söyleyebiliriz. Gücün gelmesi için biraz beklemeniz gerekiyor. Peki, bu durum özellikle trafik sürüşünde handikap yaratıyor mu derseniz cevabım hayır olur. Gaz tepkileri, yavaşken biraz agresif; alışmanız gerekiyor. Hızlandıkça daha stabil bir gaz reaksiyonu ortaya çıkıyor. Normal bir kullanımda 4,7 lt gibi bir ortalama yakıt tüketimi yakaladım. Ama biraz oynamaya başlarsanız 5,2 lt’ye hemen çıkıyorsunuz. Azami hız verisi 180 km/s ve ben 176 km/s’yi hiç zorlanmadan gördüm…

Önde ve arkada 15 inç jantlarla büyük tekerleklere sahip C 650 Sport virajlarda çok dengeli, sürücüsüne eğlenceli işler yapması için güven veriyor. Hızlı viraj hamlelerinde çizgisinde kalmakta başarılı. Bu da adına yakışır bir sürüşü vadettiği anlamına geliyor.

Kuru ağırlığı 230,5 kg; 15,5 litre ana, 3 litre de yedek deposuyla 18,5 litre yakıt kapasitesi var. Islak ağırlığı 249 kg. Elbette az bir ağırlık değil; ancak altınızdaki de aslında scooter olsa da bir motosiklet denecek kadar nitelikli. Bu ağırlık, trafik şartlarında hiç ama hiç problem yaratmıyor.

Ön cam manuel olarak üç farklı kademede yükseklik ayarına sahip. Kullanıcı boyuna göre iyi bir ayar yakalayabilir.

Isıtmalı koltuk, sürücü ve yolcu olarak ayrı ayrı açılabiliyor. Yanda bulunan düğmeyle yolcu da açıp kapatabiliyor. Gayet rahat konforlu bir seleye sahip. Ancak biraz yüksek denebilir: 800 mm. Gidonun biraz alçakta konumlanmış olması uzun boylular için bile alçak sele opsiyonunu daha mantıklı bir alternatif yapabilir.

BMW C 650 Sport Fiyatı Biraz Dudak Uçuklatıyor!

Çok farklı ve özel bir makine olduğuna şüphe yok ama fiyat listesine bakınca maalesef handikap kendini gösteriyor; günümüz kur şartlarında bu scooter’ın fiyatı 100 bin 800 lira; acı ama gerçek…

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version