BMW‘nin yeni iX3 modelini Çin’in başkenti Pekin’de düzenlenecek olan 2018 Pekin Otomobil Fuarı kapsamında görücüye çıkarması bekleniyor. Bu model, 2013 yılında tanıtılan BMW i3’ten sonra lüks araç üreticisinin geliştirdiği ilk tam elektrikli araba olacak.

Geçtiğimiz gün BMW, yeni tanıtacağı modele dair kısa tanıtım filmini Twitter’dan paylaştı. Hatırlanacağı üzere Mart ayında da BMW’nin CEO’su Harald Krüger, diğer elektrikli modellerle beraber iX3’ün tanıtılacağını şu sözlerle açıklamıştı:

2018 yılı içerisinde tamamen elektrikten güç alan yeni konsept modellerimizi seri üretime dahil etmeye başlayacağız. Önceliği ise BMW iX3’e vereceğiz. Yeni amiral gemisi teknolojilerimize ev sahipliği yapan BMW iNEXT, BMW i Vision Dynamics ve Cenevre’de duyurusunu yaptığımız BMW i4 de seriye dahil olacak. Hem iNEXT, hem de i4 modellerinin üretimini Almanya’da gerçekleştireceğiz. Bu modeller yenilikçi gücümüzün bir kanıtı niteliğinde olacak.

BMW’nin Twitter hesabından paylaşılan videoda yeni iX3’ün birçok farklı renk seçeneğiyle geleceği, klasik BMW ızgarasınının da farklı bir modeline ev sahipliği yaptığı görülebiliyor.

Şu aşamada iX3’e dair elimizde pek fazla bir veri yok. Ancak tahminler, bu modelin oldukça uzun bir menzil kapasitesine sahip olacağı yönünde yoğunlaşıyor. BMW X3‘ü andırması beklenen iX3’ün tamamen elektrikten güç alan bir SUV olacağı da beklentiler arasında.

Halihazırda Jaguar I-Pace ve Audi E-Tron Quattro gibi iddialı elektrikli SUV modelleriyle rekabet edecek olan iX3’ün ne denli başarılı olacağını ise zaman gösterecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version