BMW M5, Mercedes E 63 S ve Porsche Panamera piste çıktı…

BMW M5’in çok rahat bir kullanım sunmasında otomobilde görev yapan sansasyonel motor-şanzıman ikilisinin payı çok büyük. BMW M GmbH motor ve şanzımanda mükemmel bir uyum yakalamış.

En İyiler: BMW M5, Mercedes E 63 S ve Porsche Panamera

V8 gelen her gaz emrini rötarsız bir biçimde işe dönüştürürken, gaz pedalının kullanımına bağlı olarak sürücünün etkileyici bir ara hızlanma için vites düşürmek mi istediği yoksa yüksek viteste yüksek hızlara mı çıkmak istediği çok iyi anlaşılıyor.

E 63 S’te akış bu kadar net değil. Otomobilin gaz pedalında büyük bir boşluk var. Bu da gecikmeli tepkileri beraberinde getiriyor. Örnek vermek gerekirse, güç gerekli mesajı aniden alınıp uzun oranlı dokuzuncu vitesten birden çok vites düşürülüp 800 Nm’nin heybeti birden karşımıza çıkıyor.

Porsche’nin ZF üretimi 8 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzımanının vites seçimleri ve sürücüye geri bildirim karakteri Mercedes’ten daha başarılı.

BMW’nin tork konventörlü 8 ileri vitesli otomatiğiyse güç ve torkun yan yana daha geniş bir devir bandında sürücünün emrine sunma konusunda ve genel denge anlamında iki rakibinden de daha iyi.

BMW’nin bu karşılaştırmanın en hafif otomobili olmasıyla birlikte motorunun nefes kesici performansın yanında verimliliği de elden bırakmaması tüketim değerlerine de yansıyor.

E 63 S’in 100 km’de 14,2 lt benzine ihtiyaç duyduğu bir ortamda, M5’in ortalama yakıt tüketimi 12,3 lt/100 km. Karşılaştırmanın en ağırı olan Panamera Turbo’nun 13 lt/100 km’lik değeri de başarılı.

BMW ve Mercedes’in maksimum hızı standart olarak 250 km/s’de sınırlandırılmış. Porsche’nin ise maksimum hızı fabrika çıkışı 306 km/s. BMW’de 305 km/s ve Mercedes’te de 300 km/s maksimum hız opsiyonel.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version