Türkiye yollarında her geçen gün daha sık görmeye başladığımız SUV sınıfı araçlar arasına dahil olan yeni BMW X1 oldukça ekonomik ve pratik bir araç. İsminden de anlaşılacağı üzere X1, BMW’nin SUV serisinin en küçük aracı. Öyle ki Ford Focus’tan birazcık daha fazla hacme sahip.

Sınıfındaki rakipleri arasında Audi Q2 ve Q3, Mercedes GLA ve Range Rover Evoque gibi modeller yer alan X1 iki farklı motor seçeneğiyle geliyor: 138 beygir güç üreten 1.5 litrelik benzinli sDrive18i ve 2.0 litrelik ve 189 beygirlik xDrive20i motor. 0-100 km’ye 7 saniye gibi bir sürede ulaşan aracın yol tutuşu gayet başarılı. Herhangi bir BMW aracından bekleyeceğiniz kalitenin aynısı X1’de de mevcut.

Kalite X1’in tüm modellerinde standart

Uydu bağlantılı navigasyon sistemi, 17 inç çelik alaşımlı jantlar ve kumandadan açılabilen arka bagaj kapağı gibi donanım özellikler X1’in baz modelinde yer alıyor. Ayrıca tüm modellerde LED aydınlatmalar mevcut. Göz alıcı mavi şeritlerle süslenen ön konsol ve spor koltuklar X1’e hırçın bir imaj kazandırıyor.

Kendisi tatlı, fiyatı tuzlu

Sürüşü oldukça keyifli, ancak fiyatı çok pahalı. Ayrıca baz sürümü yalnızca ön çeker, 4×4 için üst pakete terfi etmeniz gerekiyor. Opsiyonel olarak alacağınız donanımlar da eklenince X1’in bedeli bayağı bir artıyor. Hele de ülkemizdeki ÖTV+KDV oranları göz önünde bulundurulursa…

Yurtdışında 137 bin ila 193 bin TL arasında satışı gerçekleştirilen 2018 model BMW X1’in Türkiye fiyatı henüz belirlenmiş değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version