Son yıllarda hemen hemen bütün markalar SUV ürün gamını genişletiyor. BMW’de X6, X5, X4, X3 ve X1’in ardından arada kalan boşluğu da BMW X2 ile doldurdu.

X2, X1’den kısa ve alçak bir yapıya sahip olsa da ön ve arka aks arasındaki mesafe iki araçta da aynı bırakılmış. X2’nin alçaln tasarımı ve kısalan uzunluğu X1’e nazaran çok daha kaslı ve sportif durmasını sağlamış.

Yeni LED far grubu, kapı etekleri, büyük böbrek ızgaralar ve c sütununda bulunan “BMW” logosu ile X2 rakiplerinin yanında tasarım olarak farklılığını ortaya koyuyor.

BMW X2’nin Dış Tasarım Çizgileri

Dış tasarımda yer alan radikal çizgiler iç mekana geçince ortadan kayboluyor. Klasik bir BMW kabinine sahip X2’nin 6.5 veya 8.8 inçlik dokunmatik multimedya ekran opsiyonu bulunuyor. Son nesil aktif ve pasif güvenlik ekipmanlarıyla donatılan X2, Wi-Fi ve Apple CarPlay donanımlarına da sahip olacak.

X2nin kaputunun altında üç farklı motor seçeneği bulunuyor. 2.0 litrelik turbo benzinli motor 192 HP güç ve 280 Nm tork üretiyor. Dizel motor seçeneklerinde ise 190 HP güç üreten X2 20d ve 231 HP güç üreten X2 25d mevcut. Benzinli motor 7 ileri otomatik şanzımanla kombine edilirken, dizel motor seçenekleri ise 8 ileri otomatik şanzımana sahip olacak. 1.5 litrelik turbo benzinli motorun X2 motor gamında yer alıp almayacağı ise henüz netlik kazanmadı.

BMW X2’de diğer modellerden alışık olduğumuz 3 adet sürüş modu bulunuyor. Bunlar Comfort, Eco Pro ve Sport.

Opsiyonel olarak sunulan “Dinamik Süspansiyon Kontrolü”nü satın alırsanız aracınızı istediğiniz zaman daha sert veya daha konforlu bir süspansiyon yapısına sahip olmasını sağlayabiliyorsunuz.

X2, rakiplerinde olduğu gibi eğim iniş asistanı gibi hafif arazi modlarına sahip fakat buna rağmen genel olarak aracı satın alanlar vakitlerini daha çok asfalt üzerinde geçirecektirler.

Kaynak: auto motor & sport

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version