BMW‘nin çift rakamlarından oluşan dinamik serisine yeni eklenen X2 ile buluştuk. X1 ile aynı platformu paylaşan otomobil daha sportif ve dinamik bir dış tasarıma sahip.

BMW böbreği olarak adlandırılan ön ızgara alışılmış çizgilere göre ters açılara sahip ve geniş yapısıyla sportif bir görünüm elde edilmiş. LED gündüz farları ve ince tasarlanan farlarla X2 önden sportif bir duruşa sahip olmuş.

Önceliği Tarz: BMW X2 sDrive18i

Arkaya doğru alçalan tavan tasarımı, yüksek omuz çizgisi de sportifliği profilde devam ettirirken, BMW için nadir bir detay olan marka logosunun C sütunlarına da yerleştirildiğini görüyoruz. Bu sayede aracın dört bir tarafında bulunan BMW logoları her açıdan fark ediliyor.

Arkasına baktığımızda plakalığın bagaj kapağı değil, tampon üstünde olduğunu görüyoruz. LED stoplar da modern tasarıma sahip. Dar arka cam geri görüş açılarını kısıtlasa da sportif tasarımı destekliyor.

Otomobilin içerisine geçtiğimizde ise dışarıdaki yenilikçi çizgilerin yerini eski hissettiren bir tasarıma bıraktığını görüyoruz. Bol düğme tercihinde tasarım olarak 90’ları anımsatan çizgiler kullanılmış.

Büyük ve modern bir multimedya sistemi yerine geleneksel olan tipte, küçük ekranlı bir sisteme yer verilmiş. Test aracımızda olmayan, opsiyonel olarak alınabilen 8,8 inçlik dokunmatik multimedya ekranı ve Head-up display sistemi alınırsa iç mekandaki fonksiyonellik puanları artacaktır.

İç mekan genişliği yeterli olan otomobilde M Sport paketle gelen spor ön koltukların destekleri çok iyi. Ön görüş konusunda sorunsuz olan otomobilde geri görüş kısıtlı. Neyse ki park sırasında bu eksikliği giderecek geri görüş kamerası sunuluyor.

BMW X2 sDrive18i Sürüş Özellikleri

X2’nin sürüş özelliklerini incelediğimizde, otomobilin SUV/crossover sınıfının “sert” sürüş tecrübesi sunan modellerinden olduğunu söyleyebiliriz. Mini Countryman ile aynı platformu paylaşan X2’nin sürüş hissi de Mini ile benzerlik gösteriyor. Özellikle bozuk zeminlerde dikey darbeleri kabin içerisine biraz fazla taşıyan süspansiyon sisteminde konfor ikinci planda kalmış. Bu sert yapı karoser salınımlarını kontrol altında tutmaya fayda sağlamış. Viraj ve dönüşlerde X2’nin salınımları aşırıya ulaşmıyor. Ancak zaman zaman ağırlık transferlerinde önden kayma eğilimi gösterdiği de oluyor.

Önden çekişli olan X2 sDrive18i’nin güç patlatmaları yaşatmadan akıcı şekilde ilerlemesini sağlayan dengeli bir benzinli motoru var. 1,5 litrelik 3 silindirli motor alt devirlerden itibaren yeteri kadar canlı hissettiriyor. Turbo desteğiyle 1480 d/d ve 4200 d/d arasında 220 Nm’lik maksimum tork üretiliyor.

Fabrika verilerine göre 9,6 saniye olan 0-100 km/s hızlanma verisi, test ölçümlerinde 10,2 saniye olarak kayda geçti. Bu sonucun şehir içi kullanımı için makul olduğunu söyleyebiliriz. Ara hızlanmalarda da tatminkar sonuç çıkmasında otomatik şanzımanın motorla uyumlu çalışması etkili olmuş.

Bu motorla birlikte steptronic olarak adlandırılan, çift kavramalı, 7 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanılıyor. Şanzımanın sarsıntısız çalışma karakteri sürüş konforunu arttırıyor.Ani vites geçişleriyle konfor azaltılmamış. Vites seçimleri yerinde ve zamanlaması başarılı.

Turbo benzinli motor ve çift kavramalı otomatik şanzımanın birlikteliği konfor ve makul hızlanma odaklı bir test sonucu ortaya çıkarttı. Yakıt tüketimine baktığımızda 5,8 lt/100 km’lik fabrika verilerinin iddialı olduğunu görüyoruz. Test ölçümlerinde 7,9 lt/100 km’lik ortalama tüketim değeri ortaya çıktı. Test tüketimi, fabrika verisine göre yüksek olsa da kabul edilebilir olduğunu söyleyebiliriz.

Sonuç

X2, BMW ailesine renk katan bir seçenek. Otomobilin tasarımının özgün ve çarpıcı olması için çok fazla mesai harcanmış. İç mekana ve sürüş dinamiklerineyse bu enerji tam olarak taşınamamış.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version