Bazı markaların, markayı öne çıkarak karakteristik özellikleri var. BMW için en karakteristik özelliklerin başında ise ızgara tasarımı geliyor. Marka çok uzun yıllardır böbrek ızgara dediğimiz ızgara yapısını kullanıyor.

Her ne kadar yeni nesiller de biraz daha revize edilmiş olan bir ızgara tasarımı görmüş olsak da böbrek ızgaradan vazgeçilmedi. Fakat bu demek değil ki marka ilerde söz konusu ızgara tasarımı için değişikliklere gitmeyecek. Son gelişmede bu durumun kanıtı olarak gösterilebilir. Zira ortaya çıkan patent görselleri, markanın yeni bir ızgara tasarımı üzerinde çalıştığını gösteriyor.

BMW Yeni Izgarasında Nasıl Bir Değişim Sunacak?

Yayınlanan patent görsellerinin dışında yeni ızgara için bazı GIF görüntüleri  de ortaya çıktı. Bu görüntülere bakacak olursak, yine dev bir ızgara paneli göreceğiz. Burada alıştığımız böbrek tipi panjur yapısı olmayacak.

Önde, çok geniş bir alanda dev bir kapalı alan olacak. Bu alan içerisinde yer alan LED’ler ön panelin farklı desenleri göstermesini sağlayacak.

Patent görsellerine baktığımız zaman LED’lerin dijital bir ızgara tasarımını yansıtacağını anlıyoruz. Izgara alanı aktif edildiğinde muhtemelen burada ışıklandırma ile sahte bir ızgara görüntüsü sunulacak.

İşin ilginç yanı, yeni ön panelle beraber farlarda da bir değişim görüyoruz. Bu panel kapalı olduğu konumda, farların gizleneceği anlaşılıyor. Panel aktif edildiği zaman ve ışıklandırma sistemi açıldığında, farlar ortaya çıkıyor.

En azından yayınlanan görsellerden anladığımız bu. Ek bir açıklık bulundurmadığı ve tam boy bir panel olduğu da düşünülecek olursa, muhtemelen bu yeni sistem elektrikli araçlarda kullanılacak bir sistem olacak. Zaten içten yanmalı motorlar için çok uygun bir tasarım söz konusu değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version