Cenevre Otomobil Fuarı, sadece Avrupa değil dünyanın önemli bir kısmı için en önemli fuarlar arasında yer alıyor.

İsviçre’nin bir otomobil markasının olmaması, fuarı tarafsız bölge haline getiriyor. Sonuçta iki yılda bir dönüşümlü olarak yapılan Frankfurt ve Paris fuarlarında Alman ve Fransız markaların ağırlıkları her açıdan hissediliyor.

Cenrevre’deyse olağanüstü durumlar dışında markaların yerleri ve stand büyüklükleri çok uzun yıllardır değişmiyor. Bu yıl Opel, Chevrolet, Infiniti, DS ve Cadillac katılmayınca bu düzen biraz bozuldu ama Cenevre için bu yılı hafif hasarla atlattı diyebiliriz.

Cenevre Otomobil Fuarı 2018’de Yenilik Bol Heyecan Azdı

  • Fuarda 110 kadar dünya veya Avrupa lansmanı yapıldı. Her sınıftan yeni modeller, konseptler boy gösterdi.
  • Bazı markalarda 3-4 yeni model birden sergilendi. Son yılların yenilik açısından en zengin fuarlarından biriydi demek mümkün. Ancak ilginç bir şekilde fuara sakin bir hava hakimdi.

  • Basına özel 2 gün boyunca fuarda görmeye alıştığımız koşuşturmaca, heyecan yoktu. Hatta gazeteci sayısı bile her zamankinden az gibi geldi. Son dakikaya kadar gizlenen onlarca yeni model bile dinginliği pek bozmadı.
  • Birçok marka yakın zamanda hayata geçecek modellerini konsept ya da prototip olarak sergiledi.
  • Tesla‘nın açtığı yoldan ilerlemek isteyen firmalar sürekli artıyor ama elektrikli otomobiller yolları doldurmaya başladığında şarj için gerekli elektriğin üretiminde ortaya çıkacak CO2 miktarı da tartışma konusu.
  • BMW gibi VW ve Mercedes gibi markaların da gelecekte elektrikli otomobiller için yeni markalar oluşturma yoluna gitmeleri de ilginç bir durum. Çok iyi bilinen markalarıyla elektrikli otomobil satmak varken yeni marka yaratmanın sebepleri ne olabilir? Mesela başarısız olma ihtimaline karşılık ana markayı korumak olabilir mi?

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version