Kimileri “Mart kapıdan baktırır kazma kürek yaktırır” der, kimi “Mart ayı dert ayı” der. Otomotivde ise Mart yenilik ayıdır.

Özellikle bizim de dahil olduğumuz Avrupa pazarında yıl içerisinde satışa sunulacak. yeni modellerin en önemli gösterim alanı Cenevre Otomobil Fuarı‘ndan bahsediyorum.

Son birkaç yıldır otomobil fuarlarına katılmayan otomobil firmaları nedeniyle fuarların geleceği tartışılmaya başlandı. Avrupa otomobil dünyasının tarafsız alanı olarak kabul edilen Cenevre Otomobil Fuarı’na bu yıl 5 marka katılmıyor.

Cenevre Otomobil Fuarı’nda Olmayacak Markalar

Opel, DS, Infiniti, Cadillac ve Chevrolet standları bu yıl fuarda olmayacak. Bu markalar arasında Avrupa pazarı için en önemlisi olan Opel, yeni bir model ya da teknolojisi olmadığı için fuara katılmayacağını açıkladı. Tabii yüksek fuar maliyeti de temel sebeplerden biri.

Beş markanın fuara katılmayacak olması, Cenevre’nin sönük geçeceği anlamına gelmiyor. 6-7 Mart’ta kapılarını basın mensuplarına açacak olan fuarda 110’dan fazla Avrupa ve dünya tanıtımı yapılacak. Bunlar arasında elbette konsept otomobiller de var ama bolca seri üretim otomobil, pazardan pay kapma savaşına Cenevre’de start verecek.

Tabii teknoloji savaşları da fuarın dikkat çekici yönünü oluşturacak. Artık sadece yeni modeller değil, yeni güvenlik teknolojileri, hibrit ve elektrikli otomobillerdeki teknolojiler ön planda.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version