2018 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda görücüye çıkan yeni nesil otomobil modelleri geçtiğimiz haftadan beri çeşitli otomobil sitelerinin gündemine oturdu. Ancak fuarda sergilenen tüm araçların elektrikli, sürücüsüz veya konsept modellerden oluştuğunu söylemek haksızlık olur. Çünkü efsane haline gelen ve hatırı sayılır bir kitlenin tutkusu olan klasik otomobiller de fuarda sergilendi. 

İşte fuar kapsamında görücüye çıkan klasik araba modellerinden bazıları:

Chevrolet Corvair Testudo

Ünlü İtalyan tasarım stüdyosu Bertone tarafından tasarlanan Chevrolet Corvair Testudo‘nun hayatta kalmayı başaran tek modeli, Cenevre’de sergilendi. İlk kez 1963 Cenevre Otomobil Fuarı‘nda tanıtılan araç, Nuccio Bertone’un imzasını taşıyor. Aracın yalnızca 2 ay içinde tasarlanmış oluşu da ilginç bir detay.

Lamborghini Marzal

Lamborghini‘nin kurucusu Ferrucio Lamborghini, İtalyan Bertone’ye dört koltuklu bir model sipariş ettiğinde ortaya Marzal modeli çıkmış. Marcello Gandini tarafından tasarlanan araç ilk kez 1967 yılında düzenlenen Cenevre Otomobil Fuarı’nda halkın beğenisine sunulmuş.

Kapıları tamamen camdan imal edilen model, 2011 yılından itibaren Bertone’nin genel merkezinde saklanıyor. 

RUF SCR

Modifiye edilmiş 911 gibi duran Porsche RUF SCR modeli gerçek bir efsane! Karbon fiber monokok gövdeye sahip olan araç hem hafif, hem de inanılmaz atik. Öyle ki 4.0 litrelik 503 beygir güç üretebilen motoruyla aracın 320 km/s hıza çıkabileceği bile iddia ediliyor.

Bu ne kadar doğru, bilinmez. Ancak RUF SCR’nin yenilenen motoru ve şanzımanı sayesinde hız sınırlarını zorlaması pek de şaşırtıcı değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version