Orta sınıfın en uygun fiyat seçeneklerinden biri olan Chevrolet Epica, yapılan ufak makyajla beraber tekrardan gündeme geldi. Makyajın en net fark edildiği yer Epica’nın arkası. Araca arkadan bakıldığında daha modern ve gösterişli bir stop grubuyla karşılaşılıyor. Makyajla birlikte stoplar arasındaki krom çıta kaldırılıp yerine reflektör yerleştirilmiş. Arka tamponunda ufak bir değişikliğe gidilen otomobilin arka sis farları da artık daha modern bir tasarıma kavuştu.

Yeni jantlarla sunulmaya başlanan Epica, profilinden oldukça modern görünüyor. Ancak bu makyaj rüzgarı aracın yüzüne neredeyse uğramamış. Farlar ve tampon makyaj öncesiyle aynıyken ön panjurun ortasındaki plastik çıtanın yerini daha zarif bir krom detay almış.

Değişiklikler iç mekanda da devam ediyor. Epica’nın yeni gösterge grubu selefinin spor-tifliği yerine daha klasik bir tarza kavuşmuş. Makyajla birlikte vites kolunun çevresinde de küçük değişiklikler dikkat çekiyor. Vites kolunun hemen arkasına “Winter” tuşu konulmuş. Kolay ulaşılabilen bu tuş sayesinde otomatik şanzıman, kış mevsimindeki kaygan zemin koşullarında vites değişim zamanlarını gerektiği gibi düzenliyor. Yumuşak malzemelerin kullanıldığı iç mekanda konforlu bir alan oluşturulmuş. Sürücü ve ön yolcunun yaşam alanından ödün vermeyen üretici arka koltuklarda da orta sınıfın için gereken genişliği sağlayabiliyor.

Epica’da sunulan 480 litrelik bagaj hacmiyle etkileyici olmaktan uzak kalıyor. Bu sınıfta iç mekanın ferahlığı ön plana çıksa da, uzunluğu 4805 mm olan bir otomobilden daha fazlasını beklerdik. Orta sınıfın yenilenen modellerinden Skoda Superb veya Toyota Avensis, bagaj konusunda çok daha cömertler. Epica’nın geniş iç mekanı, makyaj öncesinde olduğu gibi konfor odaklı kullanım özellikleriyle göz dolduruyor. Aracın içindeki konforu sadece geniş ve ferah bir kokpit değil, yumuşak direksiyon ve süspansiyon sistemleri de destekliyor.

Epica’nın geçirdiği makyaj operasyonu sadece kozmetik. Motor kaputunun altında ve şanzımanda bir değişikliğe gidilmemiş. 2.0 lt’lik turbo dizel motoru, alt devirlerde kendini göstermek yerine 2000 d/d’den sonra sürücünün isteklerine daha net tepki gösteriyor. Bu büyüklükteki bir otomobil için oldukça makul seviyede kalan yakıt tüketimi için dizel motora teşekkür etmek gerekli. Standart donanımdaki 5 kademeli otomatik şanzıman, manuel olarak da vites geçişlerine imkan veriyor. Uzun vites aralıkları yakıt ekonomisini desteklemek üzere ayarlanmış. Sakin kullanımlara yönelik bir sürüş tarzı sunan Epica’nın çok yumuşak direksiyon ve süspansiyonları virajlarda veya otoyollardaki yaylanmalarda tedirginlik yaratmakla beraber standart donanımdaki ESP gereken yerden müdaheleleri gerçekleştiriyor. Ancak dinamik bir sürüş tarzı arıyorsanız Epica sizin otomobiliniz değil.

Kaynak: otohaber

Galeri










Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version