Türkiye otomobil piyasasında bizi rahatlatacak modeller görmeyi umut ediyoruz. Elektrikli, ucuz ve pratik araçların sayısının artması lazım. İşte bu noktada güzel bir haberimiz var. Bir süredir Türkiye’ye geleceği söylenen elektrikli minik canavar Citroen Ami sonunda resmi olarak duyuruldu.

Resmi olarak Türkiye lansmanı yapılan aracın, artıları konusunda da bilgiler verildi. Araç kaç yaşından itibaren kullanılabilir? Ehliyet istiyor mu? Tüm sorular cevap buldu.

Citroen Ami için Merak Edilen Her Şey

Şimdilik Türkiye fiyatı açıklanmayan serinin, ülkemizde B1 ehliyetiyle kullanılabileceği açıklandı. 16 yaşından büyük B1 ehliyeti olan kişiler tarafından kullanılabilecek olan Citroen Ami, tamamen elektrikli yapısıyla da dikkat çekecek.

220V standart prizle beraber şarj olabilecek olan aracın, %100 şarja ulaşması için geçerli olan süre ise 3 saat olacak. Normal bir priz için çok iyi bir süre olduğunun altını çizerim.

75 km kadar menzil değeri olan aracın, maksimum sürat değeri ise 45 km gibi ideal bir değer olacak. Özellikle şehir içi kullanımları için çok ideal bir araç olarak görülen serinin motorunun ise 8 beygir gücünde olduğunu belirtelim. 40 Nm gibi bir tork değeri de olan serinin, aksesuarları da çok zengin olacak.

Aracı aksesuarlarla detaylı bir şekilde özelleştirebileceksiniz. 2022 yılının Mart ayında satışa çıkacak olan Citroen Ami fiyatı ise şimdilik açıklanmadı. Fakat aracın en ucuz araçlardan biri olmasını bekliyoruz. Öyle ki hem elektrikli araç olduğu için avantajları olacak hem de %10 ÖTV diliminde olması bekleniyor.

Fiyatını merakla bekliyoruz. Özellikle şu son dönemde artan fiyatlardan sonra, fiyatları çok daha merak ettiğimiz bir gerçek. Mart ayından önce fiyatlar da açıklanacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version