Citroen C-Elysee daha çekici olmak adına makyaj operasyonu geçirdi. Küçük değişiklikler sayesinde keyif dozu arttı. Citroen C-Elysee 1.6 HDi Shine‘ı sizler için inceleme altına aldık.

PSA Grubu’nun en akılcı ortak çalışmalarından biri Peugeot 301 ve Citroen C-Elysee kuzenler. Sedan karoserin ağırbaşlılığı, geniş, bagaj hacmi ve yaşam alanı karşılığında bütçe dostu fiyatlarıyla mantığa hitap ediyorlar. Peugeot 301 ile birlikte C-Elysee de makyajlandı. PSA, her iki otomobilde de kapsamlı bir değişim yerine ufak tefek düzenlemeler yapmayı tercih etmiş.

Citroen C-Elysee 1.6 HDi Shine’ın Öne Çıkan Yenilikleri

Farları yenilenen C-Elysee’nin far ve ön panjurunu ayıran bir karoser parçası artık bulunmuyor. Ön tamponu da yenilenip daha köşeli çizgilere sahip yeni bir tampon kullanılmış. Tampon köşelerindeki sis farlarının üstüne de LED gündüz farları eklenmiş. LED gündüz farları, C-Elysee’in imzası niteliğinde olması adına standart olarak sunuluyor. Makyajla birlikte stopların da iç yapısı değiştirilmiş.

Dışarıda bahsedilecek birkaç düzenleme karşısında içeride ise multimedya sistemi dışında makyajın getirdiği bir yenilik yok. Sert plastik malzeme bolluğu, vites konsolunda yer alan cam açma düğmeleri yerli yerinde. Bunların yeni nesilde değiştiğini görmeyi umuyoruz.

İçerideki dikkat çeken tek yenilik olan multimedya sistemi sadece en üst donanım olan Shine’da opsiyonel olarak alınabiliyor. 7 inçlik dokunmatik renkli ekranın çözünürlüğü ve dokunma hassasiyeti oldukça tatminkar seviyede.

Akıllı telefonlarla eşleşebilen sistem Apple CarPlay ile telefon ekranını yansıtıyor. Telefonun birçok özelliği gibi navigasyon sistemi de buradan izlenebiliyor.

Makyajda değişmeyen 1,6 litre 92 HP’lik turbo dizel motorunun ne kadar ekonomik olabildiğini bir kez daha hatırladık. 4,5 lt/100 km’lik ortalama test tüketimi şehir içi kullanımda bile çok fazla yükselmiyor.

Hızlanmasıyla da ayak sürümeyen 1.6 HDi hafif karoser sayesinde C-Elysee’in yeteri kadar akıcı bir otomobil olmasını sağlıyor.

  • Konsolda makyaj sonrası bir değişiklik yok. Sadece donanımlar arasına multimedya sistemi eklendi.
  • Makyajla gelen 7 inçlik multimedya ekranı yeteri kadar net ve içeriği de oldukça zengin. Sistem 2.124 TL’ye alınabiliyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version