İlk iki neslinde yüksek tavanlı tasarımların tercih edildiği Citroen C3, bugün yollarda olan üçüncü neslindeyse son dönemin trendi olan crossoverları hatırlatan daha tıknaz bir karosere sahip.

Yüksek motor kaputu, kapılardaki ve tamponlardaki geniş koruma bölümleri gibi detaylar bu algıyı destekliyor. İlk iki neslinde yüksek tavanların etkisiyle baş mesafesinde sınıfının en iyileri arasında yer alan Citroen C3, güncel modeldeyse ortalamaları ancak yakalayan bir tablo çiziyor.

Kokpit tasarımında özgümn bir tarzı benimseyen modelde Feel donanımından itibaren standart olarak sunulan 7 inçlik multimedya ekranı kokpitin havalandırma sistemi de dahil olmak üzere kumanda merkezi konumunda ve bu da ergonomiyi çok olumlu etkilemiyor.

Citroen C3 1.6 Motor ve Sürüş Özellikleri

Otomatik şanzıman isteyenlere sadece 115 HP gücündeki benzinli atmosferik ünite sunuluyor. Son dönemin trendi olan turbodan uzak duran ve sınıfı için artık yüksek hacimli diyebileceğimiz 1,6 lt’lik motor 4 silindirli yapısıyla konforlu bir çalışma karakterine sahip. Ancak maksimum torkun 4000 d/d seviyesinde gelmesi orta/üst devirlerin kullanılmasını gerekli kılıyor. Ve bu da hem yakıt tüketimini hem de gürültü seviyesini arttırıyor.

6 ileri vitesli tork konventörlü otomatik şanzıman da bir konfor artısı. Yerinde ve sarsıntısız vites değişimleri kolaylıkla karşılayan C3, bununla birlikte sürüş keyfi odaklı, daha doğrusu dinamizm odaklı bir otomobil değil. Yumuşak direksiyon sistemi şehir kullanımında konforu arttırırken süspansiyon sistemi vuruntulu çalışıyor.

Rekabet Karnesi

Sınıfında Nissan Micra’nın 66.230 TL ile açtığı fiyat aralığında Citroen C3 93.000 TL’lik başlangıç fiyatıyla en üst sıralarda yer alıyor. Daha mütevazı bir başlangıç versiyonunun olmaması otomatik C3 müşterileri için tarifeyi yükseltiyor. Küçük sınıfta C3’ten daha pahalı olan otomatik şanzımanlı sadece iki model var: Honda Jazz ve VW Polo.

Sonuç

Citroen’in sürüden ayrılan otomobiller üretme geleneğini küçük sınıfa taşıyan C3, donanımı ve tasarımıyla farklı olmak isteyenler için renkli bir küçük.

Süspansiyon sistemi iyileştirmelere açık olan otomobilin motor ve şanzıman ikilisiyse sınıfının en olgunları arasında yer alıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version