Bir MPV kadar değişken ve station kadar da büyük bagaj hacmi sunan SUV’lar pazar paylarını sürekli arttırıyor. Citroen’in küçük SUV crossover sınıfında konumlandırdığı Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi modeli, 4,15 metre uzunluğunda ve 2,6 metre dingil mesafesine sahip.

C3 Aircross’un 175 mm olan yerden yüksekliği, platform kardeşi C3’ten yaklaşık 2 cm daha fazla. 1,64 metre yüksekliğindeki aracın LED gündüz farlar, yeni tasarım çizgileri, koruyucu parçalara sahip büyük tamponları tasarımını dinamikleştiriyor.

C3 Aircross’ta 8 ana gövde rengi, 4 tavan rengi ve 4 renk paketi ile kombinasyon sayısı 85’i buluyor. İç mekan genişliği konusunda oldukça iddialı olan C3 Aircross’un iç mekanında 5 ayrı kişiselleştirme paketi sunuluyor. Bu kişileştirme paketlerinde koltuk döşemeleri, gösterge paneli ve havalandırma ızgarası seçenekleri yer alıyor.

Citroen C3 Aircross 1.6 BlueHDi Geniş Bir Yaşam Alanına Sahip

C3 Aircross, 2,6 metrelik dingil mesafesi sayesinde diz mesafesi konusunda sınıfının en iddialı modellerinden biri. 150 mm ileri-geri kaydırılabilen arka koltukların sırtlıkları 60/40 oranında yatırılabiliyor. 410 litrelik bagaja sahip aracın arka koltukları en öne kaydırıldığında 520 litreye çıkarken sırtlıklar yatırıldığında toplam hacim 1289 litreye kadar arttırılabiliyor. C3 Aircross’un açılabilen panoramik cam tavanı yaklaşık 1 metre uzunluğa sahip.

Android Auto ve Apple CarPlay ile uyumlu 7 inçlik dokunmatik ekran yer alıyor. C3 Aircross’ta otomatik şanzımanlı 110 HP’lik 3 silindirli benzinli 1.2 PureTech ya da manuel şanzımanlı 100 HP gücünde 1.6 BlueHDi dizel motor seçenekleri yer alıyor.

Direksiyonuna geçtiğimiz C3 Aircross 1.6 BlueHDi’ın dışı kadar içi de oldukça renkli. Havalandırma ızgaralarının etrafındaki kırmızı şeritler ve multimedya ekranı en çok göze çarpan donanımların başında geliyor.

Dizel motor 1750 d/d’den itibaren 254 Nm tork üretiyor. Motor verimli ve 1203 kg ağırlığındaki aracı kolayca hızlandırıyor. Küçük crossover aracın 5 ileri vitesli manuel şanzımanının vites geçişleri ise oldukça yumuşak. Sürüş sırasında vites topuzunda küçük bir titreme olabiliyor ama rahatsız edici değil. Aracın direksiyon tepkileri de çok iyi.

C3 Aircross’u peşpeşe virajların olduğu Bodrum yollarında kullandık. Aracın sert süspansiyon sistemi, darbe sönümlemede ve yol tutuş özelliklerinde yeterliydi. C3 Aircross, Euro NCAP’ten 5 yıldız aldı.

Sonuç: Citroen C3 Aircross’un Avrupa’daki baz donanımı ve giriş motorları Türkiye’de satılmadığı için 108.500 TL’lik başlangıç fiyatı rakiplerine göre biraz yüksek olabilir. Ancak renkli tasarımı ve ödüllü motorları sayesinde sınıfının iddialı modellerinden biri olabilir.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version