Citroen C3’den daha fazla fonksiyonellik bekleyenler C3 Picasso ile beklentilerine cevap bulabilecekler. Küçük MPV sınıfına dahil olan C3 Picasso, MPV konusunda kendini ispatlayan Citroen’in uzmanlığının son meyvesi. 4080 mm’lik boyuyla şehir içinde park ve manevra avantajı sağlayan aracın yüksek tavanı sayesinde ferah bir yaşam alanı sunuyor. Geniş cam yüzeyler görüş açılarını arttırırken, iç mekanın aydınlık olmasını sağlıyor. Bir de opsiyonel olarak sunulan panoramik cam tavan tercih edildiğinde açık havada seyahat ediyormuş hissi yakalanarak sürüş keyfi iyice artıyor. Geniş ve rahat koltuklarda diz ve baş mesafesi sıkıntısı yok. ileri-geri 150 mm kaydırılabilen arka koltuklar, bagaj hacminin değişkenliğini sağlıyor. 385 litrelik bagaj arka koltuklar en öne çekildiğinde 500 litrelik bir hacim sunarken, asitmetrik sırtlıklar tamamen katlandığında da 1506 litreye kadar alanı kullanmanıza imkan tanıyorlar.

C3 Picasso’nun iç mekanında dışarıdaki sıra dışı çizgilerin devam ettiği görülüyor.Tarz sahibi bir otomobil olan C3 Picasso’nun ön konsolunda ortaya konumlandırılan göstergeler rahat okunuyor. Aracın genel tasarımına uygun olarak köşeleri yuvarlatılmış dikdörtgen havalandırma ızgaraları, alüminyum görünümlü çerçeveleriyle kalite hissini arttırıyor. Bolca küçük eşya gözünün varlığı MPV olmasının gerekliliklerinden.

C3 Picasso, 1.4 lt 95 HP’lik benzinli ve 1.6 İt 90 HP’lik dizel motor seçenekleriyle satışa sunuldu. Ekonomik yakıt tüketimi karakteriyle öne çıkan 1.6 HDI seçeneği iki farklı donanım seviyesine sahip. X ve SX olarak adlandırılan donanım listelerinde dışarıda ilk göze çarpan fark X donanımında 15 inç olan jantların SX’de 16 inçlik olması. Panoramik cam tavan opsiyonu ise sadece SX donamıyla alınabiliyor. Benzinli motor seçeneğinin tek donanımı olan SX ile dizel seçeneğinin X donanım seviyesi birbirleriyle aynı. Dizel ile alınan SX donanımı oldukça zengin.

PSA Grubu ortaklığının meyvelerinden olan 1.6 lt’lik HDI ünite ekonomik yakıt tüketimi değeri ve makul gücüyle göz dolduruyor. Dışarıda hissedilen dizel motorun gürültüsü aracın içerisinde rahatsız edici olmuyor. Fabrika verilerine göre ortalama yakıt tüketimi 4.8 lt/100 km olarak belirtilen otomobille yaptığımız ölçümlerde 5.9 lt/100 km’lik ortalama tüketim elde ettik. 5 ileri manuel şanzımanla kombine edilen araç çok belirgin olmayan vites geçişleriyle konforu gölgeliyor. Şimdilik hiçbir motor seçeneğinde otomatik şanzıman sunulmaması C3 Picasso ürün yelpazesini kısıtlıyor. Konfor adına görevini iyi yapan yumuşak süspansiyonlara sahip olan otomobil bozuk zeminlerde başarılı darbe emişi sunuyor. Ancak aracın yüksek tasarımı ve yumuşak süspansiyon kombinasyonu sonucunda hızlı girilen virajlarda yana yatma eğilimi baş gösterebiliyor. Sürücünün isteklerini yerine getiren direksiyon sistemi başarılı. Standart olarak sunulan ABS, EBA ve EBD’ye rağmen ESP’nin isteğe bağlı olarak bile sunulmaması anlaşılır gibi değil.

Kaynak: otohaber

Galeri
















Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version