Yenilik sadece tasarımla sınırlı kalmamalı. Citroen C4'te de yeni motor ve otomatik şanzıman ikilisi makyajın en etkili yönü olmuş. 

C4'ün direksiyonu başına geçip yola çıktığımızda yumuşak bir direksiyon ve süspansiyon sistemi bizi karşılıyor. Kimi rakipleri sürüş tecrübesini daha sportif ve net yönde geliştirmeyi tercih ederken C4 bu konuda konforu ön planda tutmuş. Süspansiyon sisteminin başarılı darbe emişi yapabildiği C4'ün direksiyon sistemi de yumuşak ayarlara sahip. Gaz ve fren pedalı da sürüş karakterine uygun olarak yumuşak ayarlarda. Bu tercih dinamizm ve daha net bir sürüş isteyenleri memnun etmeyebilir. 

Tam otomatik şanzıman eksikliğini kapatan Citroen de artık "akrabası" Peugeot gibi EAT6 ile donatılmaya başlandı. Aisin üretimi olan geleneksel tork konvertörlü otomatik şanzıman 308'de gayet akıcı bir şekilde çalışıyordu. Benzer bir performans beklediğimiz C4 ile de şehiriçi trafiği, otoyol ve virajlı, inişli çıkışlı orman yollarından geçtik. C4'te şanzımanın, otomatikleştirilmiş manuel gibi, zaman zaman sarsıntılı vites geçişleri yapması, 308 ile benzer yazılımı kullanmadıklarını düşündürdü. Bu durum konfordan ödün verilmesine yol açıyor. Yine de yerini aldığı MCP isimli otomatikleştirilmiş manuel şanzımana göre çok daha konforlu olduğu bir gerçek. Bu şanzıman ve 120 HP'lik yeni dizel motor ikilisinin yakıt ekonomisi konusunda parladığını söyleyebiliriz. 5,0 lt/100 km'lik ortalama test tüketimi de C4'ün ne kadar ekonomik olabileceğini gösteriyor. 

Genel olarak bakıldığında C4'ün artık çok daha verimli ve konforlu bir dizel motor otomatik şanzıman ikilisi var. Bu sayede C4'e yönelecek kullanıcı sayısı artacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version