Dacia, yakın zamanda bir logo değişikliği yaptı. Başarılı markanın bu değişikliği konusunda hem süreci paylaştık hem de logo tanıtıldığı zaman yeni logo ve yeni ikonları paylaştık. Yaptığımız paylaşımlarda logo konusunda yorumlarımıza da yer vermişti.

Otodünya olarak bizim yorumumuz logonun geleceğe yönelik bir dönüşüm geçirdiği olmuştu. Açıkçası bu dönüşüm elektrikli araçların yaygınlaştığı şu dönemde de gerekli olan bir dönüşüm olarak karşımıza çıkmıştı. İşte yeni logonun tanıtılmasından sonra markanın resmi Türkiye sayfasındaki değişiklikler de dikkatimizi çekti.

Dacia, Haki Yeşil ve Yeni Logo Düzenlemesi

Eskiden markanın resmi web sitesine girdiğimiz zaman, daha çok mavi renklerin dikkat çektiğini görüyorduk. Hatta her yerde mavi renk kullanılıyordu. Üst kısımda menülerde mavi renk seçenekleri kullanılmaktaydı.

Orta kısımda ise yine araçların yer aldığı bölümde de mavi renklerin yoğunluğu dikkat çekiyordu. Tamamen mavi renkler üzerine kurulu olan site, bu yeni logo sonrasında değiştirilmiş. Artık mavi alanların tamamen Haki Yeşil olarak bilinen bir renk olmuş.

Yine bana soracak olursanız yeni renk seçeneği daha şık duruyor. Öyle kötü bir yanı yok. Mavi renk seçeneği kullanılırken sayfalar biraz daha göz yoruyordu diyebilirim. Ayrıca logo ve ikonlarda yeni logo ve rozete göre değiştirilmiş.

Tabii ki burada asıl mesele logoların ve rozetlerin değiştirilmesi değil. Sitenin de değiştirilmesi değil. Burada asıl olan mesele, markanın dönüşüme çok hızlı bir şekilde başlamış olması.

Türkiye sitesinde bile bu kadar hızlı bir dönüşüm olması, Dacia’nın yeni logoyu ve renkleri daha hızlı bir şekilde uygulamaya başlayacağını gösteriyor. Tabii ki ne kadar hızlı uygular ve yeni araçlarda yeni rozetler gelir mi bunu göreceğiz. Şimdilik yeni logo ve rozetlerin uygulanacağı ilk model 2022 yılında gelecek olan Bigster olarak biliniyor. Sonrasında değişiklik olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version