Dacia Duster ilk neslinde sert ve ciddi bir tasarımla tüketicilere gerçek anlamda bir SUV hissi vermeyi başarmıştı. Yeni nesilde tasarım daha modern hale gelse de bu felsefe korunmuş. Yerden yüksek yapı sayesinde ”SUV mu yoksa crossover mı?” tarzı bir soruya peşinen cevap verilmiş.

Doğru Yolda!

4341 mm uzunluğundaki Duster, şehir kullanımında sorun yaratmayacak kadar kompakt ancak aynı zamanda da yeterince geniş bir kabin sunabilen bir otomobil.

İç mekanda kullanılan malzemelerin kalitesi ödenen para dikkate alındığında yeterli. Ancak işçilik biraz daha iyi olabilirmiş. Özellikle bagaj içinden ve koltuklardan gelen gürültü işçiliğe verilen özeni sorgulatıyor.

Dacia Duster 1.2 TCe Motor ve Sürüş Özellikleri

Dizel motor pek çokları için en ideal güç ünitesi olsa da, yeni Duster’da ilk kez sunulan turbo benzinli ünite keyifli. Çekiş gücü ve canlı yapısıyla dikkat çeken motor elbette bir dizel kadar tutumlu değil.

Ancak otomobilin günlük karma kullanımda 6,5lt-7,0lt/100 km arasında değişen ortalama tüketimi kesinlikle kabul edilebilir bir değer. 6 ileri vitesli, manuel şanzıman yumuşak debriyaj pedalı ve net vites yollarıyla kolay bir kullanım sunuyor.

Hafif direksiyon özellikle şehir kullanımında keyif verse de virajlı yollarda insan biraz daha fazla geri bildirim ve direkt çalışma karakteri de aramıyor değil. Yerden yüksek yapıyla birlikte ortaya çıkan karoser salınımları güvenlik zaafı doğurmasa da sürüş keyfini azaltıyor.

Rekabet karnesi

Fiyatıyla küçük sınıf, boyutlarıyla kompakt bir model olan Duster her iki sınıftan da müşteri alan bir model. Geniş tutulan motor seçenekleri ve 4×4 alternatifinin de olması otomobilin rekabet gücünü arttırıyor.

88.550 TL’lik başlangıç fiyatı makul tanımını hak ederken, benzinli motorlarda da otomatik şanzıman sunulması avantajını arttırabilirmiş.

Dacia Duster 1.2 TCe Sonuç ve Değerlendirme

Dacia Duster sınıfının en ulaşılabilir modeli olarak dikkat çekiyor. Konfor ve sürüş kalitesinde bazı zaafları olsa da, tatlı-sert yapısı otomobili aslında daha samimi bir hale getiriyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version