Dacia Duster yeni neslinde ilgi çekecek yenilikler ve donanımlarla geldi. Yeni far, panjur, stop ve tamponlarıyla daha modern görünüyor.

Görev Odaklı

Uzunluğu 26 mm, genişliği 52 mm arttırılan Duster’ın ön camı 100 mm ileri taşınmış. Otomobilin içerisnde de anahtarsız çalıştırma, yeni multimedya sistemi gibi modernleştirilmeye gidilmiş.

Multimedya ekranından izlenen 360 derece çevre görüş haricinde test aracımızın aktarmasına özel olan araç eğitim göstergesi de bulunuyor.

Vites konsolunda 4×4 versiyona özel bir dairesel kumanda gözümüze çarpıyor. 2WD, AWD ve Lock fonksiyonları bulunan kumanda pratik kullanılıyor. Yokuş iniş sistemi de yine sadece Duster 4×4’e özel.

Duster’ın fiyat listesinde, 1,6 lt benzinli atmosferik, 1,2 litre turbo benzinli, 1.5 dCi 90 ve 110 HP dizel motor seçenekleri sunulurken, EDC otomatik şanzıman sadece önden çekişli 1.5 dCi 110 HP ile satına lınabiliyor. Bir diğer alternatif ise, test aracımızdaki 1.5 dCi 110 HP motor, 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve 4×4 aktarma.

Bu kombinasyonun özellikle arazide ve bozuk zeminlerde yol alan tüketicilere hitap ettiğini söyleyebiliriz. Çünkü diğer manuel şanzımanlı Duster’lara göre vites oranlarının farklı ayarlanması sürüş tarzını da etkiliyor.

Şehir içinde, dur-kalk trafikte birinci oran çok kısa gelirken, iki ve üçüncü vites arasında gidip-geliyorsunuz. Ama konu tırmanmanın olduğu, yan ve dikey eğimli parkurlarda Duster 4×4 “canavar” gibi ilerliyor.

Motor gücü yeterli hissettiren otomobilin yakıt ekonomisi konusunda yetenekli olduğunu test ölçümlerinde gördük.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version