Yenilenen Dacia Duster‘ın boyutlarına baktığımızda 2674 mm dingil mesafesinin korunduğunu görüyoruz. Toplam uzunluğu yeni tampon tasarımıyla 26 mm artan otomobilin aynalar dahil genişliği 52 mm artmış.

Yeni tavan raylarının da etkisiyle toplam yükseklik 2 mm daha alçak. 210 mm olan zeminden yükseklik korunmuş. Ön cam 100 mm öne taşınıp daha eğimli hale getirilmiş. Otomobilin şasi rayları 0,2 mm kalınlaştırılmış.

Tasarımı fark yaratacak yeniliklere sahip. LED gündüz farlarını içeren yeni farlar, yeni panjur ve daha kaslı ön tampona yer verilmiş. B sütunları artık siyah renkte. Otomobilin arkasında da değişiklikler fark edilecek düzeyde. Yeni bagaj kapağı ve tamponla birlikte stoplar da yenilenmiş.

Dacia Duster Motor Seçenekleri

Duster’ın benzinli motor seçenekleri; 1.6 SCe 115 HP, 5 ileri manuel şanzıman ve 4×4 aktarma, benzinli 1.2 TCe 125 6 ileri vitesli manuel, 4×2 ve 4×4’ten oluşuyor.

Dizel motorlar; 1.5 dCi 90 4×2, 6 ileri vitesli manuel, dCi 110 6 ileri manuel 4×2 ve 4×4, 1.5 dCi 110 EDC 4×2’den oluşuyor. Önce 1.5 dCi 110 EDC 4×2 ile yola çıkıp, 4×4’ler için özel olarak hazırlanan offroad parkurunda 1.5 dCi 110 MT 6 4×4 ile buluştuk.

Artık anahtarsız giriş sistemi bulunan Duster ile otoyolda başlayan rotamızda ses yalıtımının iyileştirildiğini fark ettik. Artık biraz daha tok bir sürüş hissi yaratıyor. Yeni elektrik destekli direksiyon sistemi daha iyi bir yönlendirme hassasiyeti sunuyor. Yenilenen direksiyon simidi ergonomik yapısıyla beğenimizi kazandı. Yeni göstergeler rahat takip ediliyor.

Yan aynalar üstünden kör nokta uyarısının sinyallerini görüyoruz. Bu da Duster’ın yeniliklerinden biri. Tamamen yenilenen konsolda sert plastik malzeme hakimiyeti devam etse de yeni dokulu malzemeler ve sade çizgilerle daha kaliteli hissettiriyor. Parçaların hizalanması daha iyi. Ön koltukların konforu da arttırılmış. Selefine göre 74 mm daha yukarı yerleştirilen multimedya ekrandan araç etrafındaki kamera görüntülerini izlemek offroad parkurunda çok işimize yaradı.

Bu parkurda araç değiştirip 4×4 1.5 dCi’nin direksiyonuna geçtik. Dik iniş ve çıkışlar bulunan parkurda, yan eğim parkuru, su geçişi, denge parkurları ve bozuk zeminli yollar bulunuyordu.

El freni konumu yenilenirken dört tekerlekten çekiş sisteminin dairesel kumandası da vites konsoluna taşınmış. Yeni gelen donanımlardan olan HDC-eğim iniş fonskiyonunu kullanıp fren pedalına basmadan iniş parkurunu güvenle aştık.

Dik tırmanışlarda manuel şanzımanın birinci oranının ne kadar iyi ayarlandığını bir kez daha görüp, adeta keçi gibi tırmandık. Yeni sunulan yokuş kalkış desteği de büyük fark yaratıyor. Bu tecrübe otoyolda yeteri kadar güvenli ve konforlu hissettiren otomobilin arazi şartlarında ne kadar yetenekli olduğunu gösterdi.

Sonuç: Genel olarak baktığımızda Duster’ın yenilenme operasyonunun hedefine ulaştığını söyleyebiliriz. Artık daha dinamik görünen otomobil, daha zengin donanımlara sahip.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version