Otomobil tercihlerinde ülkemizde sedanlara yönelik ciddi bir talebin olduğu açık. Bu talebe karşı az fiyata çok şey sunmayı hedefleyen markaların da satış listelerinde üst sıralara çıktığını kolaylıkla görebiliyoruz. Makyajlı Logan Sedan da hem fiyatı hem de özellikleriyle beklentileri çok büyük olmayan ailelerin tercih listelerinin ilk sıralarını zorluyor. Ocak- Temmuz 2009 tarihleri arasında 921 adetlik toplam satışa ulaşması da Logan’ın markanın taşıyıcı modellerinden biri olduğunu gösteriyor. Yeni farlar, ön panjur, tamponlar ve stoplarla karşımıza çıkan Dacia Logan Sedan, test sayfalarımızı ilk kez 1.5 dCi 70 HP’lik versiyonuyla doldurmuştu. Şimdiki konuğumuz ise 1.6 lt benzinli motora sahip. Her iki motor seçeneğinde de Laureate donanım seviyesi tercih edildiğinde arada 2.800 TL’lik bir fark doğuyor. Laureate donanımıyla gelen Logan Sedan 1.6, Ambiance donanımından farklı olarak gövde rengi kapı koruma çıtaları, gövde rengi yan aynalar, kapı kolları, 15 inçlik çelik jant,  yol bilgisayarı, kapı açık ikaz lambası, sis farları, elektrikli ve ısıtmalı yan aynalar, yükseklik ayarlı sürücü koltuğu, alüminyum görünümlü kapı içi kolları ve havalandırma ızgaraları, Radyo-CD-MP3 çalar, uzaktan kumandalı merkezi kilit ve yüksekliği ayarlanabilir direksiyon simidi gibi donanımlar sunuyor. Logan’ın iç mekanına geçildiğinde diz ve baş mesafeleri konusunda bir sıkıntı hissedilmiyor. Yumuşak minderlere sahip koltukların yan destekleri yetersiz. Arka koltuklarda üç yetişkin için omuz mesafesi kısıtlı.

Dr. Roze

Logan’ın iç mekanından aracın kalbine yani motoruna doğru hareket ediyoruz. Kaputun altındaki 1.6 lt 90 HP’lik benzinli motor 5500 d/d’de maksimum güç üretirken, 128 Nm’lik torka 3000 d/d seviyesinde ulaşıyor. Alt devirlerde cansız olan motor, 3000 d/d civarına çıktıktan sonra tatminkar bir güç sunuyor. Bunda aracın 980 kg’lik ağırlık avantajının da etkisi var. Bu ağırlık farkı dizel motora göre nerdeyse 100 kg’yi buluyor. Ancak yakıt ekonomisinde 1.5 dCi 70 HP’lik kadar tutumlu olmayı başaramıyor. Logan Sedan 1.6 MPI 90 HP’nin test yakıt tüketimi, 8.0 lt/100 km olarak ölçüldü. Rakipler incelendiğinde, küçük sınıf sedanlar arasında 1.6 lt benzinli seçenek fazla bulunmuyor. Genellikle 1.4 lt’lik benzinli motorlarla satılan rakipleri arasında; Fiat Albea Sole 1.4 lt 6.2 lt/100 km, Chevrolet Aveo Sedan 1.4 lt 6.7 lt/100 km, Hyundai Accent Era 1.4 İt 6.2 lt/100 km, Lada Kalina Sedan 1.6lt 7.1 lt/100 km’lik ortalama tüketim değerleri sunuyorlar. Dacia Logan Sedan 1.6’nın sunduğu 90 HP’lik güç göz önünde bulundurulduğunda 7.2 lt/100 km’lik fabrika verisi tüketim kabul edilebilir seviyede kalıyor.

Logan Sedan 1.6, yol tutuş konusunda bir uzman sayılmaz. Limitler zorlanmadıkça, makul hızlarda içerisindekileri rahatsız etmeyen otomobil, hızlı girilen virajlarda önden kayma eğilimi gösterebiliyor. Yumuşak süspansiyonlar zaten performanslı bir kullanım amacı gütmeyen Logan’ın dinamikliğine de ket vuruyor.

Kaynak: otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version