Avrupa’nın en çok satan otomobilleri için dönemsel olarak açıklamalar yapılıyor. Dönem dönem Avrupa’da hangi araç öne çıkmış böylece görebiliyoruz. Bu noktada genelde lider olan model ise Volkswagen Golf oluyor. Çok uzun bir zamandır araç, Avrupa’nın en çok satan aracı. Fakat Dacia Sandero bu durumu değiştirdi.

Açıklanan son satış verilerine göre Avrupa’nın en çok satan arabası artık Volkswagen Golf değil. Peki bu değişikliğin nedeni ne?

İlginizi Çekebilir: 2022 Dacia Duster Extreme Ortaya Çıktı!

Dacia Sandero, Artık Avrupa’nın En Çok Satan Aracı

Temmuz 2021 dönemi için açıklanan raporlara göre, Volkswagen Golf artık birinci sırada değil. Birinci sırada olan araç ise yakın zamanda yenilenen Dacia Sandero modeli. Listede ilk üç ise şöyle;

  • Sandero
  • Golf 8.nesil
  • Toyota Yaris.

Birinci sırada yer alan Sandero ile Golf arasında ise 1000 adet fark var. Ama neden bu fark var? Bunun nedenini otoriteler açıklıyor. 2 yıldır araç sektöründe pandemi etkisi var. Pandemi etkisi bazı dinamikleri değiştirdiği gibi araç fiyatlarında da değişiklikler olmasına neden oldu.

Peşi sıra gelen cip krizleri hemen arkasından araç üretim kapasitelerinin düşmesi falan derken, fiyatlar yükseldi. Sadece ülkemizde değil, tüm dünyada pandemi ekonomiyi ise kötü etkiledi. Bu durumda da araçların fiyatları yükselirken, alım gücünde düşüş yaşanmaya başladı.

Tam böyle bir dönemde Dacia, serisini yeniledi ve giriş paketinin donanımlarını arttırdı. Sonuç olarak giriş modeli hem paket olarak daha zengin bir model oldu hem de aracın fiyatı rakiplerinin gerisinde kaldı. Çok büyük bir fark yok ama fiyatların bir tık geride kalması bile güzel oldu. Sonucunda da sıfır araç alımlarında Dacia seçimleri daha fazla öne çıkar oldu.

Temmuz 2021 için durum bu. Genel listeye bakacak olursak ise Yaris falan derken, genelde uygun fiyatlı modellerin tercih edildiğini de anlıyoruz. Pandeminin etkisinin geçmesi ile beraber listelerde yine değişiklikler olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version