Sahibi olduğum 2006 model Fiat Albea 1.3 Multijet’te motoru çalıştırmak için 4 veya 5 kez marşa basmam gerekiyor. Bu sorunu çözmek için aracımı özel servise götürdüm. Özel servis kullanılmış yakıt pompası taktı ama 1 ay sonra bu sorun yeniden ortaya çıktı.

Aracı tekrar aynı yere götürdüm ve bu sefer enjektör memesi değiştirildi ama sorun giderilemedi. Aracı başka bir ustaya götürdüm o da marş motoru yetersiz dedi. Aracıma çok fazla masraf ettim ama bir çözüme ulaşamadım. Sizce bu sorunun kaynağı nedir?

Fiat Albea‘nın ilk marşta çalışmaması sonucu motor parçaları deneme yanılma yoluyla değiştirilmiş. Motoron pompası olarak ifade ettiğimiz pompanın da hangisi olduğunu maalesef bilmiyorum.

Aracınızın yakıt deposu dışında düşük yakıtlı basınç pompası var ve kontağı açtığınızda 5 saniye kadar çalışıp basınç ürettikten sonra durur. Araç çalıştığında ise devamlı çalışmaya başlar.

Düşük basınç pompası basınç üretmeye başladıktan sonra mekanik olarak çalışan yüksek basınç pompası devreye girerek basınç üretir. Siz bu pompalardan hangisini yenilediniz.

Diğer tarafta özellikle dizel motorlu araçlarda ikinci el parça kullanılmamalıdır.

Aracın kilometresini bilmiyorum ama sonuç olarak yetkili bir Fiat servisine götürerek bilgisayarda motorun arıza kodunun belirlenmesi gerekir.

Ardında yakıt deposunun içindeki süzgeç, yakıt filtresi, kızdırma bujileri ve düşük basınç pompasının rölesi kontrol edilip gerekiyorsa değiştirilmelidir / Onno Usta

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version