DS Automobiles, ya da kısaca DS, PSA Grubu’nu premium müşterilerle buluşturduğu için özel bir yere sahip. Bunu yaparken önceliğinin, en ergonomik, en ekonomik, en güçlü otomobiller sunmaktan çok, ilk önce kalbe, duygulara ulaşmak olduğunun altı çiziliyor.

DS 3 Crossback Sürüş İzlenimi

Hal böyle olunca DS’in konsept otomobillerde gördüğümüz cesur tasarım öğelerine sahip olması da mümkün olmuş. Markanın rakiplerinden ayrıldığı en net nokta bu: Tasarım.

PSA Grubu’nda yeni Peugeot 208’de de göreceğimiz yeni platformun üstüne oluşturulan DS 3 Crossback‘i anlamak için önce ölçülerine bakalım. Otomobil 4118 mm uzunluğunda, 1791 mm genişliğinde, 1534 mm yüksekliğinde ve dingil mesafesi 2558 mm. Bu rakamlar bize küçük ve kompakt crossover sınıflarını işaret ediyor.

Bu sınıfta, Audi Q2, Jeep Renegade ve Mini Countryman gibi kendi kitleleri olan modeller var. DS 3 Crossback ise net şekilde rakiplerinden ayrılan bir tasarıma sahip. Direkt hedefinin Audi Q2 olduğunun ve sınıf liderliğinin amaçlandığının da altı çiziliyor.

Otomobilin marka yüzüne sahip devasa ön ızgarası elmas kesim bir üç boyutlu dokuyla şekillenmiş. LED farlar da özgün tasarıma sahip.Dikey olarak tampona entegre edilen LED gündüz farları ön kısmın hareketliliğini arttırıyor. Aynı hareketli yapı profilde de devam ediyor. B sütunlarındaki köpekbalığı yüzgeci şeklindeki çıkıntılı yapı ve karosere gömülü krom kapı kolları DS 3 Crossback’e özgü detaylar. Arkada da kısa bir cam, ince stoplar iri bir bagaj kapağı kullanılırken hava çıkışı görünümü detayları da sportif görünüyor.

İç mekanda da dışarıda olduğu gibi heyecan verici tasarım tercih edilmiş. Elmas kesim dağınık düğme grubunu ya da vites konsolundaki cam açma düğmelerini kullanmak alışkanlık istiyor. Ön koltuklar yeteri kadar geniş. İç mekanın ferah ya da ergonomik tasarlandığı söylenemez. Ama havalı görünüyor.

DS 3 Crossback MotorSeçenekleri

DS 3 Crossback’in benzinli motor seçenekleri, 1,2 litre hacimden 100 HP, 130 HP ve 155 HP olarak üç farklı güçte sunuluyor. 100 HP ile manuel şanzıman, diğerleri ise 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla geliyor. 1,5 lt’lik dizel motorlar ise 100 HP’de manuel ve 130 HP’de ise 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla alınabiliyor. Bir de 50 kWh’lik bataryaya sahip 100 kW gücünde elektrikli motor da seçenekler arasına eklenecek.

Sürüş organizasyonunda 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla kombine edilmiş 1,2 litre 130 ve 155 HP’lik motorlar bulunuyordu. Direksiyonu başına geçtiğimiz 155 HP’lik benzinli motorun atak yapısı ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla uyumunu beğendik. İlk kalkış anından itibaren hızlanma isteğine sahip.

Direksiyon yönlendirme hassasiyeti başarılı. Yumuşak süspansiyon sistemi yoldaki bozuklukları emme konusunda başarılı. Bu yumuşak yapı, yerden yüksek karoserle birleştiğinde, sert dönüşlerde veya ani ağırlık transferlerinde karoser salınımlarını arttırıyor. Otomobilin genel olarak konforlu bir sürüş tecrübesi sunduğunu söyleyebiliriz.

Sonuç

Haziran ayında Türkiye’de satılmaya başlanması planlanan DS 3 Crossback’in, 1,2 litre 130 ve 155 HP’lik benzinli motor seçenekleri haricinde 130 HP’lik dizel motoru da ithal edilecek.

Güzel bir ürüne sahip olan markanın DS 3 Crossback’i fiyat avantajıyla değil, premium hissiyle pazarlayacak olması marka için önemli bir sınav olacaktır.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version