ABD’li otomobil markası Lincoln, yeni orta boylu Aviator SUV modelini New York Uluslararası Otomobil Fuarı‘nda tanıttı. Ford’un bünyesinde faaliyetlerine devam eden lüks araç üreticisi Lincoln, bu yeni modelde hiçbir teknolojik gelişmeyi esirgememiş. Öyle ki Aviator’un kapılarını açıp motorunu çalıştırabilmek için anahtar olarak elinizdeki akıllı telefonu kullanabilmeniz mümkün.

Lincoln için bir ilk

Ford’un yeni sürüş yardımcısı sistemi ve otomatik acil durum freninin yanı sıra yaya algılama yazılımlarının da yer aldığı Aviator, aynı zamanda Lincoln’ün ilk plug-in hibrid modeli. 

Bilindiği üzere Ford daha önce de sıfır emisyonlu modellere 11 milyar dolar yatırım yapmasıyla gündeme gelmişti. Elektrikli Lincoln Aviator da bu proje kapsamında geliştirilen bir model. Malum, Ford’un 5 yıl içerisinde 40 adet hibrid ve tamamen elektrikli model üretme gibi bir planı da var. Bu modellerin ilki de 2020 itibariyle gelecek. Ford’dan bağımsız olarak Lincoln de ABD’de sattığı tüm araçların hibrid versiyonlarını 2022 yılından itibaren piyasaya sürmeye hazırlanıyor.

Avrupalı markaların yolundan gidiyor

Malum, artık Avrupalı lüks araç üreticileri Mercedes-Benz, Volvo, BMW ve Jaguar Land Rover gibi markalar daha fazla hibrid ve elektrikli model üretmek için planlarını açıklamıştı. Görünüşe göre Lincoln de bu çizgide gidecek.

Şu aşamada Lincoln Aviator modeli hakkında çok fazla detaylı teknik bilgiye ulaşabilmek mümkün değil. İlk kez fuarda görüntülenen araç üretim bandından inmeye başladıktan sonra fiyatı ve diğer özellikleri de gün yüzüne çıkacaktır.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version