Elektrikli otomobil devi Tesla’nın hisse fiyatlarında yaşanan artış ile Elon Musk, dünya üzerindeki en zengin dördüncü isim oldu.

$TSLA hisselerinin 51.45 dolar artış kaydederek 1,887.09 dolara çıkması sonucu Musk’ın net mal varlığı 90.3 milyar dolara yükseldi. Bu 99.4 milyar dolar mal varlığı olan Facebook’un kurucu ortağı Mark Zuckerberg’den 9 milyar dolar daha az bir rakam. Bloomberg milyarderler endeksine göre Zuckerberg dünyanın en zengin üçüncü kişisi.

Musk’ın net varlıkları sadece bu yıl 57 milyar dolar arttı. Kendisi şu an 83.7 milyar dolar varlığa sahip LVMH lüks marka grubunun CEO’su Bernard Arnault’un önünde yer alıyor. LVMH grubu bünyesinde Louis Vuitton, Fendi ve Tag Heuer gibi markalar yer alıyor.

Birinci sırada Bezos var

Dünyanın en zengin ismi ise değişmedi: Amazon’un kurucusu Jeff Bezos. 195 milyar dolar varlığa sahip Bezos’u ise Microsoft’un kurucu ortağı Bill Gates takip ediyor. Gates’in mal varlığı ise 121 milyar dolar.

2003 yılında iki mühendis tarafından kurulan Tesla’nın yüzde 21’ine sahip olan Musk, uzay taşımacılığı ve uzay aracı üretimi gerçekleştiren SpaceX’i de kurmuştu. Bu şirket 18 Ağustos, yani henüz dün 1.9 milyar dolar daha yatırım almayı başarmıştı.

Değeri 352 milyar dolar olarak hesaplanan Tesla an itibariyle Ford, Fiat Chrysler, General Motors ve Toyota’dan daha büyük. Henüz 2002’de kurulmuş olmasına rağmen 100 yılı geçkin bir süredir faaliyet gösteren GM gibi devleri sollamış olması da Tesla’nın en büyük başarısı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version