Yeni benzinli motorlar, 2040’tan itibaren yasaklanıyor. İşte en çok özleyeceğimiz güç üniteleri ve en iyi 10 benzinli motor listesi…

En İyi 10 Benzinli Motor Listesi

1. Ferrari V12

812 Superfast’ta kullanılan mevcut 6.5 litre Ferrari V12, 70 yıllara gönderme yapılan son üniteydi. Onu 800 bg’lik güçle anlatmak yetmez. Akıcı, derinden gelen seslere, hıza ve her devirde ani tepkilere sahip. Şu anda satılan en harika motor.

2. BMW Yatık Altı

BMW yatık altı motorlarıyla ünlü. Bunlar V6 motora göre daha akıcı, üstün ve daha ucuz bir alternatif (çünkü yerleşimi daha kolay). En iyisi, E46 M3’te kullanılan 3.2 litrelik motordu (CSL versiyonunda 360 bg üretiyordu ve 8200 d/dak maksimum devri vardı). Ama M240i’de yer alan şu anki yatık altı silindir de oldukça iyi.

3. Ford Mustang V8

Bir Mustang’i 5.0 litre V8 motoru için alırsınız. Dört silindirli 2.3 litre aklınıza bile gelmez. Bu, telleri olmayan bir Fender gitarı almak gibidir; çünkü tarzı ve sesi olmaz… Mustang’i yüksek devirlere çıktığınızda Daytona yarışlarına gibi sesler duyarsınız. Hiçbir seri üretim motor bu kadar harika sesler üretmez.

4. Mercedes-AMG V8

V8 tam gaz giderken hiçbir şy onun kadar keyifli olamaz. Bugün AMG GT ve C63’te yer alan, el yapımı V8’ler kadar iyisi yok. Homurduyor, gürlüyor ve kükrüyor. Sadece birkaç turbo motor yapay bir şekilde şişirilmeden onun torkuna erişiyor.

5. BMW M5 V10

En iyi 10 benzinli motor içinde 2005 yılında tanıtılan E60 M5, en iyi spor sedanlardan biriydi. Muhtemelen bunun en büyük sebebi, BMW’nin en harika binek otomobil motoruna sahip olmasıydı: Güçlü, tepkili ve gürültülü. Onun sunduğu eğlencelerden biri ise, yüksek devirlerde sunduğu güçtü.

6. Ferrari 458 V8

Yeni 488’de yer alan turbo V8 iyi fakat önceki 458’de kullanılan atmosferik 4.5 litre V8 daha iyiydi. Daha sert devirleniyordu ve sesi daha güzeldi. Buna ek olarak, her devirde ve viteste ani tepkiler verebiliyordu. Bu sayede 458, turbo 488’e göre daha eğlenceli ve ‘oynanabilir’ bir otomobil oldu.

7. Mazda Rotary

Rotary, 20. yüzyılın en eğlenceli motorlarından biriydi ve satış başarıları yakaladı. Yine de başarısı sınırlı kaldı çünkü tüketimi yüksekti. Mazda’nın basit, hafif, akıcı ve güvenilir motoru, 1991’de Le Mans’ta başarısını bir kez daha kanıtlamıştı.

8. Fiat Twin Air

Bu tatlı, hafif ve verimli iki silindirli motor, eski bir Fiat 500 gibi sesler çıkarıyordu. Zaten bir hedefi de buydu. Performansı da, sadece 875 cc’lik küçük hacmine karşın 105 bg’ydi. Onu zorlarsanız tüketimi de yüksek oluyordu. Sakin kullanırsanız, şaşırtıcı derecede ekonomik oluyor.

9. Porsche GT3 Yatık Altı

Yatık altı silindirli motorlar, en başından beri 911’lere güç veriyor. Motor, hava soğutmalıdan su soğutmalıya evrimleşti; atmosferikten turbo beslemeye geçti. Turbo olmayanların daha iyi tepkileri vardı; daha yüksek devre çıkıyor ve sesi daha iyiydi. Bugünkü GT3 ve 911R’daki, 500 bg ile etkileyici olmaya devam ediyor.

10. 1.0 Ford Ecoboost

Emisyonları azaltma hedefleri, küçük hacimli üç silindirlileri artırdı. Birçoğu keyifliydi. Hafifliği, çeviklik getirdi. Devirlenmeye istekliler ve keyifli sürüşler sunuyorlar. Ford’un Britanya’da geliştirdiği 1.0 litre turbo EcoBoost bu açıdan en iyisiydi ve fotoğrafta ona sarılan isim ise eski CEO Alan Mulally.

Kaynak: Car

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version