Mini elektrikli otomobiller, günümüz şehir hayatı şartlarında daha sık tercih edilir oldu. Citroen gibi dev markaların bile bu sınıfa özel araçlar sunduğunu görmeye başladık. RKS A1 elektrikli otomobil modeli de bu sınıfta sunulan iddialı modellerden biri.

Fiyatı değerlendirilecek olursa, en uygun fiyatlı elektrikli modellerden biri olduğunu da söyleyebileceğimiz seri yine RKS tarafından sunulmuş olan M5 modelinin de üst serisi olarak geliyor. Piyasa fiyatı ile dikkat çeken bu model neler sunuyor? Özellikleri nasıl? Bakalım.

RKS A1 Tasarımı Nasıl?

Aracın tasarımı, gerçek anlamda şirin. Siyah, beyaz ve limon sarı ya da krem diyebileceğimiz renk seçeneklerinin olduğu modelde, ön kısımda LED aydınlatma sistemine yer verilmiş. Ayrıca siyah renk seçeneğinde, tavanda farklı bir renk kombinasyonunu tercih etmek mümkün. Minik kaput bölümünün önüne RKS yazısı da direkt olarak göze çarpıyor.

Şahsen sevdiğim bir ön yüz diyebilirim. Yuvarlak hatların dikkat çektiği model, Geely’nin mini şirin modellerine benziyor. Ön kısımda plakalık bölümünün bulunduğunu da eklemiş olalım.

125/65 R12 ebatlarında tekerlerin kullanıldığı RKS A1, yan kısımda ön bölüme doğru ufak bir reflektöre sahip. Standart tip yan aynaların kullanıldığı araç, tek kapı olarak tabir ettiğimiz modellerden biri. Kapısı bir hayli büyük ve neredeyse aracın tamamını kaplıyor.

Arka kısma geçtiğimiz zaman ise bu kez 135/70 R12 tekerlekleri görüyoruz. Dikey bir şekilde yerleştirilmiş olan stop lambalarının da çok şık durduğu araç, alt kısımda geniş bir tampon bölümüne de yer veriyor. Tam orta kısımda yer alan logo bölümü ise açılarak şarj girişine ulaşılıyor.

Üst kısma geçtiğimiz zaman ise en güzel bölümün burası olduğunu anlıyoruz. Açılabilir bir cam tavan sunan model, böylece iç mekanın biraz daha geniş durmasını sağlıyor.

  • Ölçüler: 2500 mm uzunluk X 1202 mm genişkik X 1625 mm yükseklik
  • Dingil Mesafesi: 1720 mm
  • Ağırlık: 510 kg

RKS A1 İç Tasarımda Nasıl?

Gelelim aracın iç tasarım kısmına. RKS A1 iç tasarım kısmında 1+1 yapı sunuyor. Tek kapıdan arkaya ve öne binilen araçta, arkada bir kişi için önde de sürücü için yer var. Ama genel olarak aracın iç hacminin tatmin edici olduğunu ve rahat bir alan sunduğunu söyleyebiliriz.

Ön bölümde ise tam ortalanmış bir sürücü koltuğunu görüyoruz. Standart araç koltukları kadar rahat olan koltuğun hemen önünde, direksiyon simidi yer alıyor. Bunun da önünde dijital ekran yer alıyor.

Sağ kısımda fan ve vites kontrolleri bulunurken, sol kısımda ise müzik için ek bağlantılar var.

RKS A1 Teknik Özellikleri Nasıl?

Gelelim aracın teknik özellikleri kısmına. Yine güçlü bir motorla beraber gelen RKS A1, 2500W Brushless motordan güç alıyor.

Başarılı motor, serinin 45 km maksimum hıza kadar çıkmasını sağlıyor. Pil kısmında da 60V 80Ah piline yer verildiğini gördüğümüz A1, 110 km maksimum menzil değerini de destekliyor.

Sürüşe bağlı olarak menzil değerinde ise değişiklik olabileceğini belirtelim. Sürekli yüksek süratle sürüldüğü durumlarda menzil değeri düşebilir. Şarj süresi için ise resmi sitede 6-8 saat aralığında bir süre belirlendiğini görüyoruz.  

Kendi multimedya sistemine sahip olan ve çeşitli bağlantılarla müzik dinleme desteği de sunan RKS A1, sağ kısımda güzel bir de vites değiştirici sunuyor.

Vites değiştirici üzerinden aracı D, R ve N konumlarına kolayca alabiliyorsunuz. R konumuna geçtiğiniz zaman, otomatik olarak ekranda geri görüş kamerası devreye giriyor.

Start/Stop sistemi de sunan RKS A1, fren kısmında ise 4 tekerde de disk frenlere yer veriyor.

RKS A1 Fiyatı Nasıl?

Bu özelliklerle dikkat çeken A1 elektrikli otomobil için şu an satış fiyatı 159.418 TL olarak listelenmiş durumda. Şehir içi kullanımlar için güzel ve kullanışlı bir elektrikli model gibi gözüküyor. Rakiplere karşı durumu ne artık onu da ayrıca değerlendirmek lazım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version