Bayanlar, baylar, lütfen emniyet kemerlerinizi takın!

488 GTB‘deki 3,9 lt’lik V8 motorun ayırt edici bazı özellikleri var. V8 motorlarda silindirler genelde 90 derecelik açı yapacak biçimde yerleştirilir.

Bunun da etkisiyle tipik V8 sesi ve rölantiden itibaren yüksek tork elde edilir. Bunun karşılığındaysa biraz izole bir çalışma karakteri ortaya çıkar.

Ferrari bu konuda farklı ve çok özel bir yoldan ilerlemiş. Görsel olarak tasvir etmek gerekirse, 488 GTB’nin 3,9 lt’lik V8’inde aslında iki adet 4 silindirli motor bir krank milini paylaşıyor.

Ortaya çıkan sonuç zehirli denecek kadar vahşi bir tepki karakteri ve çılgın bir devirlenme isteği.

488 GTB bir V8 gibi değil daha çok bir Formula 1 otomobili gibi sesler çıkarıyor.: Canlı, agresif ve adrenalin delisi. Bu motor konseptinin tork anlamında biraz fedakarlık gerektirmesi bir Ferrari’de çok da sorun değil. Zira şahlanan bir ata biniyorsanız onun devir çevirmesini istersiniz.

Ancak F154 kodlu motorda görev yapan Twin Scroll (çift kanallı) turbo sayesinde alt devirlerde de hatırı sayılır bir tork elde ediliyor.

Turboya rağmen motorun sesi inanılmaz bir müzikal kalite sunuyor. Derin hırıltılardan başlayıp ateşli çığlıklarla kaba kuvvete uzanan bir eser.

Çok iyi bir atmosferik motor kadar keskin ve doğal tepkiler sunabilmesi bu motoru benzersiz kılıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version