Fiat’ın dünya genelinde ilk olarak 2012 yılında tanıttığı ve 400 bin adedin üzerinde satış rakamına ulaşan ve ülkemizdeki satışları bugüne kadar yaklaşık 10 bin satış adedine yaklaşan Fiat 500L, orijinal 500’e özgü değerleri ile ikonik kimliğini korurken, 500 tarzını ve ruhunu bir aile otomobilinin ferahlığı ve fonksiyonelliği ile birleştirmesiyle dikkat çekiyor.

Tasarımı ve teknolojik altyapısı yenilenen 500L, aynı zamanda SUV özellikleri arttırılarak daha baskın bir karakter ve kimliğe sahip oldu.

Yeni 500L manuel vites ile eşleşmiş 1.4 litre benzinli, 1.3 ve 1.6 litre Multijet II dizel motorlarının yanı sıra 1.3 Multijet dizel motorda otomatik şanzıman seçeneği ile satışa sunuluyor.

Fiat 500L Geniş Ailelere Hitap Ediyor

Şehirli ruhunu yansıtan PopStar ve SUV karakterini taşıyan CrossPlus versiyonları ile satılacak Yeni 500L ayrıca 7 koltuk kapasitesine sahip daha uzun karoserli Wagon versiyonu ile de geniş ailelere hitap ediyor. Yeni Fiat 500L, 79 bin 900 TL ile 105 bin 900 TL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuldu.

Fiat 500L’nin PopStar versiyonda geçmişe yapılan en belirgin göndermeler, ön yüzdeki beşgen burun formu, bu bölümde yer alan logo taşıyıcı ve ızgara tasarımındaki krom detaylarda kendini gösteriyor. 500 Ailesi’nin logosundan esinlenerek tasarlanan LED gündüz sürüş farları ise otomobilin yoldaki imzası niteliğinde.

Fiat 500L’den Sportif Görünüm

Yeni 500L’nin SUV karakterini barındıran CrossPlus gövde tipi ise sportif bir görünüm sergiliyor.

Bu algıyı desteklemek amacıyla yeni ön ve arka tamponlar, her iki tampon üzerinde yer alan off-road siperlikler, kalın kontürlere sahip radyatör ızgarası ve yeni iki renkli, elmas kesimli 17 inç alaşımlı jantlar tasarım unsurları arasına ekleniyor.

95 HP gücündeki 1,3 lt’lik dizel motor, otomatikleştirilmiş manuel şanzımanla birlikte yakıt ekonomisi için çalışırken, performans beklentisine girmemek gerekiyor.

Yerden yükse karoserli bir otomobil olan 500L zorlandığında önden kayarken, kullanım amacı dikkate alındığında yeterli sürüş güvenliğini tam olarak sunuyor.

Sonuç: Hem MPV’lere hem de SUV’lara rakip olan 500L ailesinde yapılan değişikliklerin sonucunda ortaya daha ışıltılı ve modern bir otomobil çıkmış.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version