Kısa bir süre önce yayımladığımız haberimizde Opel’in Mokka modelinin Euro NCAP testlerinin sonuçlarını sizlerle paylaşmıştık. Yine bir Euro NCAP haberi ile devam ediyoruz. Son olarak Fiat’ın 500L modeline de çeşitli çarpışma testleri yapıldı ve otomobil genel değerlendirmeden en yüksek sonuçla ayrıldı.

Bildiğiniz gibi Euro NCAP testlerindeki en yüksek seviye 5 yıldız. Fiat’ın 500L modeli de bu çarpışma ve güvenlik testlerinden 5 yıldızla ayrılmayı başarmış. 100 üzerinden bir değerlendirme yapılacak olursa ortalamada 83 güvenlik puanı almış olan 500L, “Yetişkin Koruması” sınıfında ise 94 puan almayı başarmış. Bunlar haricinde “Kabin İçi Çocuk Güvenliği” ve “Yaya Koruma” gibi kriterler de göz önünde bulunduruluyor. Otomobil “Kabin İçi Çocuk Güvenliği” kategorisinde 78 puan alırken, “Yaya Koruma”da ise 65 puanla ayrılmış.

Sonuç olarak genel değerlendirme üzerinden 100 üzerinden 83 puan alarak 5 yıldız üzerinden yapılan değerlendirmeden 5 yıldızla yani en yüksek mertebeyle ayrıldığını da bir kez daha belirterek haberimizi noktalayalım.

 

Galeri








Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version