Onunla birçok kez karşılaştık, farklı gövde tiplerinde farklı motor seçeneklerini kullanma şansı yakaladık. Şimdiyse Egea’nın sahip olmak için en fazla parayı ödemeniz gereken versiyonuyla birlikteyiz.

Lounge Plus, Egea Sedan’ın üzerine bütün donanımların yüklendiği anlamına geliyor. Bunu anlamak için de Lounge Plus’ın kabinine geçmek yerine, ona dışarıdan bakmanız da yeterli. Egea, gerek hatchback gerekse sedan formunda iyi görünen bir otomobil. Lounge Plus’la gelen far, jant ve ızgara dokunuşları da otomobilin görünümünü daha da iyileştiriyor.

Direksiyonun başına geçince de TFT yol bilgisayarı ekranı ve 7 inç dokunmatik bilgi-eğlence ekranı gibi donanımlarla çok daha pahalı bir Egea’nın içinde olduğunuz hatırlatılıyor.

Daha önce test ettiğimiz modellerin yeni donanımlarını kullanıp yazısını yazmayı sıkıcı bulduğum için izninizle sürüş sırasında dikkatimi en çok çeken iki noktaya değinmek istiyorum; motor ve şanzıman.

Fiat Egea Sedan Lounge Plus Motor Özellikleri

Test aracında şüphesiz gamdaki en harika kombinasyon yer alıyordu; yani 1.6 lt M. Jet motor ve 6 ileri çift kavramalı şanzıman. Bu iki bileşen birbiriyle o kadar uyumlu ki, birbirlerinin açıklarını kapatıyor. Motor, alt devirlerde canlı ve torklu (1750 d/dak’ta 320 Nm) ama üst devirlere tırmandıkça nefesi kesiliyor gibi hissettiriyor. Bu noktada şanzıman işini en iyi şekilde yapıyor ve vitesleri birbiri ardına hızla yükseltip, ivmelenmenin sürekliliğini sağlıyor.

Süspansiyonun konfor odaklı ayarlandığı apaçık ortada. Bu da elbette otoyol sürüşlerinde ve bozuk zeminlerde işinize yarıyor. İşin içine virajlar girdiğinde de, direksiyondan gelecek tepkilere daha dikkatli şekilde odaklanma ihtiyacı hissediyorsunuz.

Fiat Egea Sedan Lounge Plus’ın Fiyatı Ne Kadar?

Mecburen donanım konusuna geri dönüyoruz. Otomobilin fiyatı 98.900 TL. Aynı motor ve şanzımanlı Lounge versiyonunun farklarıysa, büyük dokunmatik ekran, Apple CarPlay ve LED gündüz farlarının olmaması.

Bunlardan vazgeçerseniz 3 bin TL tasarruf sağlayabilirsiniz ki, bunu yapmak kulağa mantıklı geliyor. Geriye bir tek, Egea için 100 bin TL’lik bir bedel ödeyip ödememenin mantığını sorgulamak kalıyor.

Karar: Bu Egea görsel ve fonksiyonel özellikleriyle tatminkar. Yine de bir bütün olarak tam anlamıyla ikna edici bir model değil.

Kaynak: TopGear

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version