Eğri oturup doğru konuşalım. Station otomobiller Türkiye pazarında çok rağbet görmüyor. Yerlerine genelde crossover ve SUV’lar seçiliyor. Geniş bagaj hacmi, alçak yükleme eşiği, alçak karoserin getirdiği daha başarılı sürüş dinamikleri gibi özellikler aslında station otomobillerin crossover ve SUV’lar karşısında lehine olan önemli özellikleri.

Karoser

Fiat Egea Station Wagon, 4571 mm’lik karoserinin altında hem yolcularına hem de eşyalara cömert bir genişlik sunabiliyor. 550 litrelik bagaj hacmini arka koltukları katlayarak 1450 litreye kadar artırmak mümkün. Bagaj, sadece hacmiyle değil pratik yapısıyla da puan topluyor. 66 cm’lik yükleme eşiği çok başarılı bir değer ve bagaj kapağı da neredeyse 190 cm yükseğe kadar açılıyor.

Değişken bagaj zemini, tek elle sökülebilen ve bagaj zemininde gizlenebilen bagaj perdesi, 180 cm’ye varan yükleme derinliği ve modüler yan panellerle artan yükleme eni gibi detaylar çok kullanışlı. Bununla birlikte ön yolcu koltuğunun öne doğru katlanamaması bu tür bir otomobil için eleştiri konusu olabilir.

Motor ve Sürüş Özellikleri

1,6 lt’lik dizel motor özellikle tok çekiş gücüyle keyif veriyor. 120 HP ve 320 Nm değerleri mütevazı bir kompakt station için fazlasıyla yeterli.

Rölantideki ve dur-kalk trafikteki hafif titreşim konforu azaltıyor. Bununla birlikte DCT olarak adlandırılan 6 ileri vitesli çift kavramalı otomatik şanzıman ile motor arasında da mutlak bir uyum yok.

Egea gaz pedalından gelen emirleri harekete çevirmeden önce çok kısa da olsa bir düşünme süresine ihtiyaç duyuyor. Süspansiyon sistemi Egea’ya başarılı bir yol tutuş kararlılığını kazandırırken düşük hızlardaki darbe emiş karakteri çok da parlak değil.

Rekabet Karnesi

Kompakt stationlar arasındaki rekabette Egea SW versiyon çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Bununla birlikte otomobilin 2018 yılında sınıfının en çok satılanı olduğunu da hatırlatalım. Hatta ODD verilerine göre rakiplerinin tamamının toplam satışından bile fazla sattığını da söylemeliyiz.

Sonuç

Fiat Egea Station Wagon, kullanışlı, makul ancak ucuz hissettirmeyen ve belirgin bir zayıflık göstermeyen bir otomobil. Pratik bagajıyla puan toplayan otomobilin verimli motoru da otomobilin kullanım amacıyla uyumlu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version