İkinci elde büyük hacimli bir araç almak istiyorum ve Dodge Journey ya da kardeşi Fiat Freemont ile VW Tiguan arasında kararsız kaldım. 2004 kg boş ağırlığa sahip olan Freemont’ta 170 HP’lik motor yeterli mi? Tiguan’da görev yapan çift kavrama şanzıman hakkında bilgi verir misiniz?

Dodge Journey’ler Türkiye’ye 4×4 olarak ithal edildi mi? Bütçem 100.000 TL civarında ve bu fiyata büyük hacimli bir otomobil (MPV) mi yoksa SUV mu tavsiye edersiniz? Vereceğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür ederim, açıklamalarınızı merakla bekliyorum.

O.U: Satın almayı düşündüğünüz Dodge Journey 2009 ile 2011 yılları arasında Türkiye’de satıldı. Ardından Fiat’ın Chrysler’i bünyesine katmasıyla birlikte Journey’in yerini kardeşi Fiat Freemont devraldı.

Fiat Freemont ise 2012 ile 2014 yılları arasında Türkiye’de satıldı. Bu araçta 2,0 litrelik 170 HP güç ve 350 Nm tork üreten 4 silindirli dizel motor görev yapıyordu. AWD yani 4 tekerlekten çekişli olan Freemont 184 km/s’ye ulaşıyordu ve ortalama yakıt tüketimi ise 7,3 lt/100 km idi.

4,8 metre (4888 mm) uzunluğundaki bu araçta üçüncü sıra koltuklar yatırıldığında 540 litre bagaj hacmi var. 7 kişilikken ise 145 litre bagaj hacmi sunuyor.

Otomatik şanzıman işlevi gören çift kavramalı şanzımanın klasik otomatik şanzımana göre çeşitli avantajları var. Çift kavramalı şanzımanın hızlı vites geçişleri sayesinde performanstan taviz vermezken yakıt ekonomisinde de avantajlıdır.

SUV ile MPV arasındaki karar sizin tercihinize kalmış. Bence şehir içi kullanımı için dizel, 4×4 ve otomatik şanzımanlı bir model olan Freemont, sizin beklentilerinizi karşılayabilir.

Sonuçta VW Tiguan ya da Fiat Freemont arasındaki tercih, sizin beklentileriniz ve bütçenizle ilgilidir.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version