Fiat’ı kamyonet sınıfında temsil eden Fiat Pratico, kasalı veya sadece şasi olarak da satın alınabilen bir model.

Mekanik Hamal: Fiat Pratico 1.6 M.Jet

4981 mm uzunluğundaki aracın yüksekliği 2049 mm, dingil mesafesi 3105 mm olarak belirtiliyor. Bu tip bir araç için önemli bir kriter olan kasanın ölçüleri 2300 mm uzunluk, 1818 mm genişlik, 890 mm yükleme eşiği ve 4,2 metrekare alan olarak açıklanıyor. Yükleme alanın üç bir tarafındaki kapaklar pratik bir şekilde tamamen açılabiliyor.

Geniş kapı içi gözleri bulunan araçta yolcu koltuğu altında da küçük bir eşya alanı var. Sırtlığı tamamen öne katlanabilen yolcu koltuğu ve sürücü koltuğu arasında bir de üçüncü yolcu için oturma alanı var.

İçerisi dayanıklı hissettiren sert plastikle kaplı olan Pratico’nun ön görüş açılarında sorun yaşanmazken, arka camın ardındaki demir ızgara geri görüşü kısıtlıyor.

İki motor seçeneğine sahip olan Pratico’nun başlangıç fiyatını 1.3 Multijet 95 HP 5 ileri manuel oluştururken, güçlü seçeneği 6 ileri manuel şanzımanlı olan 1.6 Multijet 120 HP oluşturuyor.

Her iki karoserde istiap haddi 1000 kilogramken, güçlü motorda römork kapasitesi, 300 kg daha fazla, 1300 kg olarak belirtiliyor.

Test aracımız güçlü versiyondu. Alt devirlerden itibaren yeteri kadar canlı bir hızlanma tecrübesi yaşatan ticari araç, 1750 d/d’de 320 Nm’lik maksimum torka ulaşıyor.

6 ileri vitesli manuel şanzımanda vites değiştirmek yumuşak debriyaj pedalı sayesinde yeteri kadar konforlu. Ortalama 6,6 lt/100 km’lik test tüketim verisi ekonomik olarak nitelendirilebilir.

Aracın arka süspansiyon sisteminin rakipleri gibi makas tipinde olmaması Pratico’ya konforlu ve dengeli sürüş özellikleri sağlıyor.

Rahat yönlendirilebilen direksiyonuyla da Pratico’nun konforlu bir sürüş tecrübesi yaşattığını söyleyebiliriz.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version