Bu yıl Fransa‘nın başkenti Paris‘te düzenlenen otomobil fuarı, en az 10 firmanın yokluğu söz konusu olsa da geri kalan markalar için göreceli olarak başarılı geçti. ABD’li otomobil devi Ford da şirket programına uymadığı için fuara katılmayan markalar arasında yer alıyordu.

Bunun yerine otomobil üreticisinin yeni tanıtacağı araba modelleri için kendi etkinliğini organize edeceği bilgisi ortaya çıktı. Bu da pek şaşırtıcı bir gelişme sayılmaz, çünkü günümüzde birçok marka bu yöntemi takip ediyor.

Cenevre’de de yok

Paris‘i bu sebeple kaçıran Ford’un bu kez 2019 yılında Cenevre‘de gerçekleştirilecek olan otomobil fuarına da aynı nedenden ötürü katılamayacağı açıklandı. Şirketin katılmama gerekçesi de aynı: 2019 model Focus ST ve makyajlanmış Ford Mondeo‘nun tanıtım tarihleri Cenevre Otomobil Fuarı‘nın tarihleriyle çakışıyor.

Konuya ilişkin Autocar dergisine açıklama yapan Ford sözcüsü, 2019 yılı için firmanın tanıtacağı birçok sürpriz modelin olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

Ancak modellerimizin çıkış tarihini hesaba katarsak, Cenevre’nin bizim ihtiyaçlarımıza cevap vereceğini pek düşünmüyoruz. Cenevre Otomobil Fuarı’na katılıp göreceli olarak küçük gelişmeleri orada açıklamaktansa, sonradan kendi etkinliğimizi organize etmek daha faydalı olabilir.

Gelecekte katılım sağlanabilir

İsviçre‘de düzenlenen fuara Ford’un gelecekteki bir tarihte tekrar katılması söz konusu olabilir. Ancak firmanın Goodwood Hız Festivali‘ni daha interaktif olduğu için Cenevre’ye tercih edeceği de sır değil. Ziyaretçi sayısı çok fazla olan bu tür fuarlar, şirketlere maliyetleri daha az oldukları için tercih ediliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version