ABD’li otomobil üreticisi Ford, Volvo ile birlikte önümüzdeki yıl Cenevre‘de düzenlenecek olan otomobil fuarına katılmaktan vazgeçen firmalar arasında adını yazdırdı. Automotive News sitesinde yer alan habere göre bu karar, Ford’un düzenleyeceği bir başka etkinliğin fuar tarihleriyle çakışması sebebiyle alındı. Avrupa’nın ilk büyük fuarına katılmak yerine Ford kendi etkinliğini organize etme tercihinde bulundu.

Ford Avrupa biriminin sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Fuarlar ciddi manada yüksek meblağlara mal oluyor. Eğer yaptığınız bu yatırım gerek medyada, gerekse insanların gözünde yeteri kadar yer bulmuyorsa, neden böyle bir işe girişesiniz ki?” değerlendirmesinde bulundu. Haksız da sayılmaz.

Gizemli yeni model görücüye çıkacak

Fuara katılmaktan vazgeçen Ford, bunun yerine 2019’un bahar aylarında Go Further adını verdiği etkinliği gerçekleştirmek için çalışmalara başladı. Henüz ismi belli olmayan yeni bir otomobil modelinin bu etkinlik kapsamında tanıtılması bekleniyor. Keza şirketin elektrikli otomobillerle alakalı stratejileri de Go Further 2019 ile birlikte kamuoyuyla paylaşılacak.

Henüz resmî bir açıklama yok, ancak tahminler Ford’un ilk hibrid modelini ve Transit Custom yolcu tipi van modelinin plug-in hibrid versiyonunu tanıtacağı yönünde.

Hollanda veya Norveç’te düzenlenebilir

Ford’un sözcüsüne göre etkinliğin yapılacağı yere henüz karar verilmedi. Ancak Norveç veya Hollanda gibi elektrikli otomobil kullanımının yaygın olduğu ülkelerden biri tercih edilebilir. Önümüzdeki yıl Mart ayından sonra, Cenevre Otomobil Fuarı‘nın sona ermesiyle birlikte Go Further etkinliğinin düzenleneceği de belirtildi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version