Rekabetin her yeni modelle daha da çetin hale geldiği küçük SUV/Crossover sınıfında artık Ford da var. Markanın en küçük SUV modeli olan EcoSport, sportif ST-Line donanımıyla pazardan pay kapmaya çalışacak.

Ford EcoSport Rekabete Hazır!

6 ileri vitesli otomatik şanzımanın görev yaptığı 1,0 lt 125 HP benzinli turbo ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanın kullanıldığı 1,5 lt 100 HP dizel motor seçenekleri için aynı başlangıç fiyatı belirlenmiş: 117.000 TL.

Sınıfının güçlü görünen modelleri arasında yer alan EcoSport, ST-Line donanımıyla birlikte 18 inçlik jantlar, siyah karoser dekorları ve kontrast renkli tavan gibi tasarım özelliklerine sahip.

İç mekanda Fiesta’yı hatırlatan kokpit yerleşiminde SYN 3 multimedya sisteminin 8 inçlik dokunmatik ekranı dikkat çekiyor. İşçilik ve malzeme kalitesinde sınıfının iyi örneklerinden biri olan modelde parçalı deri koltuklar da kalite algısını yükseltiyor.

4,1 metrenin altında kalan uzunluğuyla sınıfının en kompakt üyelerinden biri olan EcoSport, iç mekanda yeterli genişliği sunabiliyor. Otomobilin 356 litre ile 1238 litre arasında değişen bagaj hacmi de sınıf beklentilerini karşılıyor.

Ford’un ödüllü 3 silindirli benzinli motoru, EcoSport’a küçük sınıf bir SUV’dan beklenen ataklığı kolaylıkla kazandırıyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzıman konforu arttırırken, sürüş özelliklerinde büyük jantların da etkisiyle sınıf ortalamasına göre daha sıkı bir karakter dikkat çekiyor.

Sadece önden çekişli olarak ithal edilen Ford EcoSport’ta Mayıs ayından itibaren sunulacak olan 4×4 versiyon otomobili sınıfında farklı bir yere taşıyacak. Bu versiyonda 1,5 lt 125 HP’lik yeni nesil EcoBlue dizel motor görev yapacak.

Sonuç: Ford Fiesta ile başlayan küçük sınıf atağı şimdi de SUV kardeş EcoSport ile yeni bir boyuta taşınıyor. Özellikle donanım konusunda fark yaratan özellikler sunan otomobilin sürüş kalitesi de sınıfının en başarılı örnekleri arasında yer alıyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version