Ford, yeni nesil Fiesta’da selefindeki ana tasarım çizgilerini koruyup, marka yüzünü modern bir şekilde yorumlamayı tercih etmiş. Selefinde olduğu gibi eğimli motor kaputu, selefiyle benzer şekilde ama çizgileri yumuşatılmış iri ön panjur ile karşımıza çıktı. Ford Fiesta 1.5 TDCi Titanium‘u sizler için enine boyuna inceledik.

Titanium donanımla gelen LED gündüz farları Fiesta’nın trafikte diğerlerinden sıyrılmasını sağlamış. Aynı donanımda standart olan LED stoplar da Fiesta’nın gündüz de rahat fark edilmesini sağlıyor. Stoplar selefinde tek parça ve dik tasarımlıyken, yeni nesilde çift parça ve yatay forma bürünmüş. Genel olarak çizgilerin yumuşatıldığını söyleyebiliriz. Yeni renk seçenekleri ve çift renkli tavan seçeneğinin de sunuluyor oluşu daha genç bir müşteri kitlesini de memnun edecektir.

Boyutlara baktığımızda selefine göre 71 mm uzatılan Fiesta’nın genişliği 13 mm, ön iz açıklığı 30 mm, dingil mesafesi ise 4 mm arttırılmış. Selefine göre daha iri ve olgun görünen Fiesta’nın boyutlarındaki artışlar bagaj hacminin de 276 litreden 292 litreye ulaşmasını sağlamış.

Ford Fiesta 1.5 TDCi Titanium İç Mekanıyla Göz Dolduruyor

İç mekandaki yaşam alanındaki değişikliklere baktığımızda koltuk minderlerinin daha uzun olduğunu görüyoruz. Ön ve arka minderlerin uzatılması daha fazla destek sağlarken yumuşak yapısıyla konfor da arttırmış. Test aracımızda açılabilir, çift parçalı cam tavan bulunması baş mesafesini kısıtlıyor. Ön koltuklarda cam tavan sebebiyle sınırlarda olan baş mesafesi arkada uzun boyluların tavana temas etmesine yol açıyor.

Opsiyonel olarak alınabilen cam tavanın iç mekana büyük aydınlık ve ferahlık kazandırdığını söyleyebiliriz. Manuel perdelerinin güneş ışığını geçiren fileli yapısı güneş altında rahatsız edici olmasına yol açıyor. Perdelerin olduğu bölgelerden de sürüş sırasında trim sesleri duyulabiliyor.

Otomobilin iç mekanında malzeme ve işçilik kalitesinin selefine göre çok fazla arttırıldığını söyleyebiliriz. Kalite algısının yüksek olduğu konsolun sınıfındaki en iyiler arasına girebileceğini söyleyebiliriz. Kapı içlerinde ise konsoldaki kalite algısı devam ettirilmemiş.

https://www.youtube.com/watch?v=Tt5S28Ezt2k

Selefinde orta konsoldaki multimedya ekranının konumu ve konsolla birlikte yüksek yapı sunması görüşü kısıtlıyordu. Yeni nesilde multimedya ekranı biraz daha aşağıya, konsoldan bağımsız bir çerçeve içerisine alınarak kabin aydınlığı arttılmış ve görüş açıları iyileştirilmiş.

Eğimli A Sütunları, büyük yan ayna, dar arka camında etkisiyle görüş açılarının kısıtlı olduğunu söyleyebiliriz.

Sürüş özelliklerine baktığımızda direksiyon sisteminin biraz daha yumuşak olduğunu görüyoruz. Direksiyon sistemi sürücünün isteklerine net cevap verirken ve geri bildirimleri de başarılı.

Test aracımız Ford Fiesta 1.5 TDCi Titanium, 1,5 litre 85 HP’lik turbo dizel motor seçeneği ve 6 ileri manuel şanzımanla geldi. Sakin çalışma karakterine sahip motor devir biraz yükseltilip maksimum torkun üretildiği 1750 d/d’de tutulduğunda yeteri kadar canlı yapıya bürünüyor.

Fabrika verisi olan 12,5 saniyelik 0-100 km/s’ye çok yakın bir değer olan 12,7 saniyelik test verisi de bize Ford Fiesta 1.5 TDCi Titanium’un hızlanma performansı iddiası olmadığını gösteriyor. Bu veri, şehir içi kullanımında yeterli.

6 ileri manuel şanzımanın vites geçişleri belirgin ve kemikli. Vites yolları biraz uzun tutulmuş. Debriyaj pedalının biraz sert olması yoğun dur-kalk trafiğinde yorucu olabiliyor. Yokuş kalkış desteği olması ise büyük bir kolaylık sağlıyor.

Genel değerlendirmemizde rekabetçi başlangıç fiyatıyla modern bir otomobil olarak tüketicilerin karşısına çıkan Fiesta’nın yeni donanım seçenekleri de çekiciliğini arttırıyor.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version