Yeni Focus‘un ilk test konuğu şık bir sedan karoserle karşımıza çıkmıştı. Şimdi ise daha dinamik görünen hatchback karoser, ST-Line isimli sportif donanımla oldukça farklı bir Focus test ediyormuş izlenimi oluşturuyor.

Spor Donanım: Ford Focus HB 1.5 EcoBlue ST-Line Sürüş Testi

ST-Line donanıma özel ön panjurda, standarttan farklı olarak krom çerçeve içerisinde yatay çıtalar değil, petek dokulu siyah bir kaplama kullanılmış. Bu tercih ön hava girişinin olduğundan daha büyük görünmesini sağlayarak sportifliği arttırmış. ST-Line’a özel ön tamponda daha küçük sis farlarına yer verilmiş.

Arka tamponda da sportif bir tasarım kullanıldığı görülüyor. Geniş tekerlek boşluklarını dolduran 18 inçlik jantlar ve marşpiyeler de Focus HB’nin sportifliğini destekliyor.

Otomobilin içerisine geçtiğimizde, direksiyonda ve koltuklarda kırmızı dikişleri görüyoruz. Altı düzleştirilen direksiyon simidi daha sportif görünürken, alüminyum pedallarla da sportiflik etkisi arttırılmış.

İlk testimiz Focus Sedan’da olduğu gibi Focus HB’de de 1.5 EcoBlue isimli turbo dizel motor ve 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ikilisi karşımızda.

Focus HB’de ortalama 5,2 lt/100 km test tüketimi sağlayan 1.5 EcoBlue ve otomatik şanzıman ikilisi hızlanma testlerinde makul sonuçlar sunabildi. Fabrika verisine göre 10,2 saniyede 0-100 km/s hızlanmasını tamamlayan otomobil 18 inçlik kış lastikleriyle 10,9 saniye test verisi elde etmemizi sağladı.

Hızlanma isteklerine yeteri kadar hızlı tepki verebilen 1.5 EcoBlue, ara hızlanmalarda da şanzımanın hızlı yanıt vermesi sayesinde beklenilen ataklığı sağlayabiliyor.

Ford Focus HB Sürüş Dinamikleri

Sürüş dinamiklerine baktığımızda motor ve şanzımanın sürücünün ani isteklerine sinirli yapıda cevap vermeden akıcı şekilde hızlanma sağlaması sürüş konforunu arttırırken, direksiyon ve süspansiyon sistemlerinin de ayarları dengeli şekilde düzenlenmiş.

Sportiflik ön planda tutulurken bu sürücüyü ve yolcuları yormayacak dozda verilmiş.

Focus HB’nin geri bildirimlerinin ve sürücüyle iletişiminin sınıfının en iyilerinden olduğunu söyleyebiliriz.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version