Ford Focus üçüncü nesliyle yollarda ve bugün dünyanın en çok satılan otomobillerinden biri. NA2 olarak adlandırılan güncel neslin artık yedinci yılında olduğunu bazı noktalarda fark etmek mümkün; ancak Ford’un hala sunabileceği pek çok özellik var: Mesela dinamik yetenekler.

Spontane şerit değişimlerinde veya hızlı girilen dalgalı otoyol virajlarında Focus örnek bir denge sunarken hisli direksiyon sisteminin konfor ve sertlik arasında başarılı bir geçişe sahip olan süspansiyon sistemiyle iş birliği ortaya keyif veren dinamik bir karakter çıkartmış.

Başarılı yürüyen bir aksam, yüksek tüketim, dar kabin: Focus sadece bir viraj sanatçısı değil aynı zamanda yol yüzeyindeki asfalt yamalarını veya iyi oturmamış rögar kapaklarını da iyi filtre ediyor. Sadece birbiri ardına devam eden kısa dalgalara hafif bir zıplama hareketiyle tepki veriyor. 1,5 lt’lik EcoBoost motor, otomobilin sportif karakterine uyum sağlıyor. Ancak motorun adındaki Eco kısaltması sadece kağıt üzerinde kalıyor: 7,7 lt/100 km’lik ortalama test tüketimi bu karşılaştırmanın en yüksek değeri. Yüksek vites kolu ve dik açılı direksiyon simidi kullanım keyfini arttırırken eşya gözleri de yeterli seviyede.

Focus’un Ergonomisi Genel Anlamda Başarılı Ancak…

Ergonomi genel anlamda başarılı olsa da kokpite gömülü multimedya ekranının kullanımı kolay değil. Ön koltuklardaki yaşam alanı söz konusu omuz ve baş mesafesi olduğunda yeterli ancak ayak boşluğu kısıtlı ve yüksek kokpit ferahlık hissini azaltıyor.

Yatık ve küçük camlı bagaj kapağı arka görüşü kısıtlarken önde de dikiz aynasının altı kısmındaki kamera ve sensör bölümü görüşü azaltıyor. Bu durum özellikle kırmızı ışıkta ilk bekleyen olduğunuzda daha çok göze batıyor.

Biraz dar kalıplı koltukların yan destekli Focus gibi dinamik bir otomobil için zayıf kalıyor. Arka koltuk yeterince iyi şekillendirilmemiş ve bu bölümde dirsek ve ayak boşluğu eksikliği var. Ayrıca yatık C sütunu otomobile iniş binişlerde dikkatli olmayı gerektiriyor. Sonuç olarak Focus başarılı tanımını hak eden beşinci sırayı alıyor.

Ford Focus Dikkat Çeken Özellikler

* Yüksek vites kolu kullanımı kolaylaştırırken geniş orta konsol diz mesafesinden çalıyor.

* Otonom fren sistemi ve kör nokta uyarısı paket opsiyonla geliyor. Adaptif hız sabitleyicisi de opsiyon listesinde yer alıyor.

* Çok iyi ergonomi, sezgisel kontrol ve kolay kullanılan dokunmatik ekran.

* Kafalıkların fazla olduğu ön koltukların konforu ortalamalarda. Koltuk havalandırma özelliği fark yaratan bir donanım.

Kaynak: Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version