Ford Galaxy ile yapılan bir sürüşten sonra onu beğenmemek mümkün değil. Ford Galaxy geniş yapısıyla kalabalık ailelerin ve farklı bir makam otomobili arayanların sevgilisi olacaktır. Aracın dış tasarımında abartıdan uzak ancak şık çizgiler tercih edilirken yerini aldığı modele göre yapılan pek çok değişiklik sayesinde hem teknolojik hem de ilgi çekici olmayı başarmış.

Ford Galaxy iç tasarım olarak sadeliği ön planda tutmuş ve benim beğenimi kazandı. İç mekan kalitesi oldukça iyi. İç mekanı daha aydınlık ve ferah tutmak için kullanılmış olan panoramik cam tavan gayet başarılı. 

Galaxy ikinci sırada 10 mm, üçüncü sırada ise 40 mm daha fazla baş mesafesi sunmuş ve yeni koltuk katlama mekanizması ile fark yaratıyor. Döşeme altında toplam 20 litre kapasiteli gizli bölmelerin yer aldığı araçta, yedi kişi tam boy koltuklar sayesinde ferah bir şekilde yolculuk edebiliyor. 
 

Aracın en arka sıra koltukları bagaja yerleştirilen düğmelerle kolayca açılıp kapanabiliyor ve ekstra güç gerektirmiyor. Ayrıca Galaxy'de ayak hareketi ile açılabilen elektrikli bagaj kapağı da yer alıyor. Devasa yapısıyla öne çıkan bagaj, her türlü ihtiyaca cevap verebiliyor.

Yurtdışında geniş bir motor gamına sahip olan Galaxy ülkemize biri benzinli iki alternatif ile ithal ediliyor. Ben Powershift şanzımanın standart olarak sunulduğu dizel motoru test ettim. 2.0 TDCI turbo dizel 180 HP güç ve 400 Nm torka sahip. Vites geçişlerinde oldukça başarılı olan Galaxy, istendiğinde büyük gövdesine rağmen sportif olmayı da başarıyor. Motordan gelen yüksek güç ve oranları iyi ayarlanmış şanzımanın birlikteliği keyif veriyor. 
 

Galaxy'deki gelişmiş akıllı güvenlik sistemi saniyeden daha kısa sürede devreye girerek maksimum koruma sağlarken, çarpışma önleme yardımcısı, acil durum fren desteği gibi güvenlik teknolojileri de kullanılmış. Tüm dünya açısından en önemli kaza test sonucu olan EuroNCAP çarpışma testinden beş yıldız alarak ayrılmış bir araç.
 
Sonuç: Tam bir aile aracı olan yeni Galaxy 2.0 litre motora sahip olduğu için yüksek ÖTV diliminde yer alıyor ve bu da fiyatını yükseltiyor. Ancak benim gibi günlük hayatında da bir Ford kullanıcısı olanlar için araçlarını yenileyecekleri zaman Galaxy ulaşmayı hedefledikleri bir model olarak akıllarda yer edindi bile.

Teknik Veriler
Motor (tip/silindir sayısı): Sıralı/4/Dizel
Yerleşim: Önde enlemesine
Supap/eksantrik sayısı: 16/2
Motor hacmi: 1997 cc
Maksimum güç: 180 HP-3500 d/d
Maksimum tork: 400 Nm-2000 d/d
Son hız: 205 km/s
0-100 km/s hızlanma: 9.5 sn
Şanzıman: 6 ileri Powershift
Aktarma: Önden çekiş
Frenler (ön/arka): Hava kanallı disk/disk
Lastikler: 225/45 R18
Depo kapasitesi: 70 lt
Bagaj hacmi: 300-2340 lt
Ağırlık: 1760 kg
Uzunluk: 4848 mm
Genişlik: 1916 mm
Yükseklik: 1747 mm
Aks mesafesi: 2850 mm
Fiyat 255.525 TL

Kaynak: Oto Stil
Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version