Başarı öyküsü sürüyor. Ford Mustang 2015 yılından bu yana Avrupa pazarında resmi olarak satılıyor. Ve bu tarihten beri 33.000 adetten fazla Mustang, Avrupa yollarına çıktı.

Bu tür bir otomobil için kayda değer bir başarı. Üstelik Avrupalı tüketicilerin büyük kısmı, sanılanın aksine, 2,3 lt’lik 4 silindirli turboyu değil 5,0 lt’lik atmosferik V8‘i tercih ediyor.

Cilalı At: Ford Mustang GT Convertible

Altıncı nesliyle yollarda olan Amerikan spor otomobil efsanesi makyajla birlikte görsel olarak küçük rötuşlar görürken motor, aktarma ve süspansiyon sisteminde de güncellemeler yapılmış.

Motor açısından baktığımızda artık iki motorda da standart olarak partikül filtresi sunuluyor. Güç konusunda da değişiklikler var. 2,3 lt’lik EcoBoost motor artık 317 HP yerine 290 HP gücünde. V8’deyse tam tersi bir güç artışı var: 421 yerine 450 HP. Güç aktarımında da 10 ileri vitesli yeni bir otomatik şanzıman değişikliği mevcut.

Kullanma fırsatı bulduğumuz Ford Mustang GT Convertible‘da makyajla birlikte sunulmaya başlanan adaptif süspansiyon sistemi MagneRide da vardı. Konfor ve sürüş dinamizminde önemli bir artış sağlayan süspansiyon sistemine rağmen Mustang gerçek anlamda bir viraj avcısı değil. Yüksek tork rezervi sayesinde sürücüye sakince gezinme veya kolayca gazlama imkanı sunan revize edilmiş motor, üstü açık otomobili 4,5 saniyede 0’dan 100 km/s’ye çıkartıyor. Bu değer makyaj öncesine göre 0,3 saniyelik bir iyileşme anlamına geliyor.

10 ileri vitesli otomatik şanzıman Mustang için gerçek bir kazanç. V8 ile büyük bir uyum içinde çalışan şanzıman sadece çok sportif kullanım beklentisinde olanlar için bir nebze yavaş kalabilir.

Bunun dışında motorun ortalama yakıt tüketimi 13,6 lt/100 km’den 12,5 lt/100 km‘ye düşmüş. GT versiyonunda sunulan yeni egzoz sistemi sürüş keyfinde önemli bir paya sahip. Sessiz, normal, spor ve yarış pisti olmak üzere dört farklı ayar sunan egzoz gerçek bir keyif unsuru.

Makyajla birlikte eklenen elektronik sürüş yardımcıları ve yeni dijital gösterge tablosu Mustang’in modern yüzünü temsil ediyor. Yaya tanıma özellikli acil durum freni ve adaptif hız sabitleyicisi 2018 yılında üretilen bir otomobile yakışan detaylar.

Sonuç

Mustang, kendini Mustang yapan karakterini korurken etkili bir modernleşme geçirmiş. Artan konfor ve verimlilikle birlikte artık daha olgun bir otomobil haline gelen vahşi at yeni egzoz sistemiyle büyük keyif veriyor.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version